onsdag 8. september 2010

Spiselige frø

.


Umodne frøstander av nattlys kan kokes eller wokes, og frøene kan brukes som erstatning for valmuefrø på brød.
Det finnes mange forskjellige typer frø som:

• solsikke
• gresskar
• sesamfrø
• valmue
• lin

Frø inneholder protein, fiber, vitaminer og mineraler. De legger også til ekstra tekstur og smak til ulike retter og kan brukes til strø på brød. De kan puttes i salater, gryteretter og frokostblandinger og gjør maten ekstra sund. De kan spises rå, tørka, rista eller stekt i en stekepanne uten olje.






Denne oppskriften fikk jeg på mail som jeg nettopp åpna:

Speltbrød

5 dl speltmel

1 dl sesamfrø eller solsikkefrø

3 ts bakepulver

1 ts havsalt

1½ dl naturell matyoghurt (eller cultura melk). 

1½ dl kokende vann
Evt. gresskarfrø

Bland alle ingrediensene sammen i en skål. Hell deigen over i en mellomstor brødform, pynt evt. med gresskarfrø på toppen. Bak brødet i 30-45 minutter ved 160 grader i ovnen. Ønsker du et mer grovt brød kan du bruke 8 dl speltmel og 2 dl rugmel istedenfor.

3 kommentarer:

  1. Jeg blir rett og slett målløs over all den informasjon du klarer å finne og som du deler med oss andre.

    Jeg må si at det første bildet minnet meg litt om en maurtue. Dette er morsomt ment, bare så den saken er klar.

    Det er utrolig morsomt å lese om ting og tang hos deg, men jeg er nok litt for bedagelig anlagt til å ta bruk oppskriftene dine.

    Her går det meste av ledig tid til perling.

    Klem fra Astrid

    SvarSlett
  2. Somehow shrinking life to its real,its important size ... thank you for teaching. Please have you all a good Thursday.

    SvarSlett
  3. va er dette for en side? har dere noe om spiselige frø så send en mail til hotmailen min som er.............

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.