onsdag 31. august 2011

Ett bilde, en dag, hver måned , ett år; August

Dette bildet er tatt litt for sent. Augustmåneden forsvant så altfor fort. Det viser likevel været denne måneden med skiftenede skydekke med og uten regn, vindkast og solgløtt. Jeg husker det var mulig bare å gå med jakke om kvelden hjem fra det Kvindelige Læseselskabet 31. august. En av de få fine dagene i måneden med andre ord. Det skal visstnok være den mest våte august siden målingene starta for over hundre år sida!
Været i Norge - august 2011
Månedstemperaturen for Norge i august var 1,1 °C over normalen. Bortsett fra på en stasjon i Finnmark, var månedstemperaturen over normalen i hele landet. I deler av Trøndelag og Nordland var den 2-2,5 grader over normalen. Månedsnedbøren for landet som helhet var 130 % av normalen og måneden ble dermed den 13. våteste i serien som går tilbake til 1900. Store deler av Østlandet fikk 2-3 ganger normalen for august og flere stasjoner i Sør-Norge og Nordland satte ny rekord for månedsnedbør og døgnnedbør.
Klipp: http://met.no/Forskning/Publikasjoner/metno_info/2011/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=7699


I slutten av juli var vi ikke hjemme, men i Lofoten, derfor ikke noe bilde fra den måneden!

2 kommentarer:

  1. This year we wanted go to Norway for holiday.....but because of excessive rain we decided to go to the "drier " country!! ( here in NL was it too wet as well!!)

    SvarSlett
  2. Vad grönt det är! Det märks att det har regnat mycket. Jag länkade till din bloggs framsida i mitt månadsinlägg eftersom jag inte hittade månadsinlägget... :-)

    Kram

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.