tirsdag 23. august 2011

La Gomera - en annerledes kanariøy!

.Hvorfor havna vi på La Gomera?
Vi ville til sol og varme på vinteren, men ikke til et sted der vi kunne støte på naboen rett rundt hjørnet.
Valget falt på naboøya til Tenerife. Ikke dumt valg, kan vi si nå, for vi likte øya så godt at det ble nok en tur ti år etter. Det går nok ikke ti nye år til neste gang!
Første gang bodde vi i San Sebastian, øyas hovedstad, som ikke har så mye å by på bortsett fra huset der Colombus planla utskipingen til Amerika som det viste seg å være ...
Vi leide bil og kjørte øya på kryss og tvers. Naturen er spennende med mange klimasoner med frodig og farverik vegitasjon. På øyas høydedrag er det en fantastisk nasjonalpark med et vitenskaplig senter som viser øyas tilblivelse, spesielle natur osv. http://viltogvakkertpareise.blogspot.com/2009/11/la-gomera.html


Den andre gangen bodde vi i Valle Gran Rey som er mer turistifisert med hoteller langs kysten. Det er også en eldre, sjarmerende bydel der med små, koselige restauranter. Hver kveld ved solnedgang samles folk på stranda og trummer natta og mørket velkommen. Det er en tradisjon som har holdt seg siden hippietida på 60'tallet. Det skaper nesten en magisk stemning. Det er også en nydelig, steinete nudiststrand bak byen, men her er det ofte store bølger og farlig å bade.
Øya er perfekt for folk som er glade i å gå turer. Det finnes hytter langs stiene der det er mulig å få kjøpt små, varme måltider. Stiene har ulik vanskegrad, noen veldig bratte, og er alltid merka, så det er umulig å gå seg bort. Den som reiser til La Gomera må være innstilt på en rolig, avslappende og fredelig ferie.
Bildene fra 2006 er foreløpig ikke tilgjengelige, men godt bevart på en harddisk som ikke lar seg åpne!

2 kommentarer:

 1. Takk for innlegget, har nå enda mere lyst reise ;)
  Synd at du ikke hade flere bilder da.

  SvarSlett
 2. Heisann!

  Jeg har flere papirbilder, men de er av mer privat karakter. Så håper jeg at harddisken en gang lar seg åpne uten å måtte betale 14000kr.
  Vi tok ny tur til Mallorca og tok nye bilder, så det blir nok en ny til til La Gomera også

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!