lørdag 20. august 2011

Oftograf; Kontraster, liten/stor

.Dagens båttur førte oss til øygruppa Missingene midt i Oslofjorden, og her lå det fortøyd ei lekker seilskute med en liten maken båt på slep. Midt i blinken for ukas Oftograf-tema.
Missingen er ei spennende vulkanøy. Fjellsidene som består av småstein, står loddrett opp fra vannet, og sommerblomstene som nå er på hell, klamrer seg fast i den karrige jorda. Langs vannkanten lyser laven Gulsottlav Xanthoria parietina med sin sterke gule farve. Krateret er en god havn for småbåter når vinden blåser, og bølgene har hvite topper som i dag.


Today's boat ride brought us to the islands Missingene in the middle of  Oslofjord, where there was moored a sleek sailing ship with almost an identical little a boat in tow. Ideal for this week's 'Oftograf' theme.

Missingen is an exciting volcanic island. The mountain sides made of pebbles, rise straight up from the water, and the summer flowers that are now in luck, clinging to the barren soil. Along the water's edge lights lichens Gulsottlav Xanthoria par tina with its strong yellow color. The crater is a good harbor for small boats when the wind blows and the waves have white tops like today.
.

5 kommentarer:

 1. Så fin liten skute!! Skikkelig sommerbilde det der med seilbåt og vakker skjærgård!!

  Angående mulighet til å legge seg som linkknapp på bloggen alla Himmelsk og Mandagstema:
  Du kan gå inn på
  http://www.inlinkz.com/
  og lage deg en bruker der. Så følger du veiledningen for å kunne legge linktjenesten inn i hvert innlegg. Denne tjenesten er ikke gratis. Du betaler litt pr år. Husker ikke hvor mye, men det er verdt pengene siden denne tjenesten har vært ganske stabil i forhold til mr. Linky som jeg brukte før. Mr. Linky kan man bruke gratis, men man kan da bare ha en åpen link om gangen og den forsvinner når man legger ut en ny. Man vil jo gjerne ha mulighet til å gå inn og se på tidligere lister. Vil man ha flere lister samtidig på mr Linky, så koster det også penger. Men min erfaring med denne tjenesten, var at det var mye mer tull med den enn Inlinkz.

  Jeg vil foreslår at du forsøker å lage en bruker og prøver om du får det til. Det er mye lettere for meg å svare på spørsmål når du vet mer konkret hva du lurer på eller vet hva du ikke får til. Det er ikke så vrient som det kanskje kan se ut som ved første øyekast:)

  SvarSlett
 2. Det var smukt, jeg synes det er fantastisk at se som lav kan vokse på sten. Jeg har fliser på terrasen som er angrebet af lav! Man må vaske det af eller slibe med en børste!

  SvarSlett
 3. Bra bilde av liten/stor!
  Må ha vært en herlig båttur,
  håper du har hatt en flott helg :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!