tirsdag 16. august 2011

Mine første kiwiblomster

.
De kommer nok litt for sent til å bære frukter. Gleden over å se at det er blomster på gang, er likevel stor!
Jeg har tatt planta inn de to siste vinterne. Den ble satt ut, grønn og fin, tidlig i våres. Så kom frosten på nytt, og alle bladene frøs. Den kom inn i veksthuset etterhvert, klippet ned til jorda, og der begynte den å spire med et skudd fra rota.
Det har nå vokst og vokst og rekker til taket. 'Stammen' som sees på bildet, er bare en kjepp som kiwien snor seg rundt.

Skal bli spennende  å se hvordan knuppene utvikler seg. Planta skal få stå i veksthuset i vinter. Den skal kunne tåle frost ned til tjue minusgrader. Det var frostnettene etter at bladene hadde utvikla seg, den ikke syntes noe om. Ble liksom narra litt, varmen hadde jo kommet! For maken til vær som i påska er vi vanligvis ikke forunt her oppe i Norden.

Siste: jeg lot meg narre. Det er erteblomsten som har vikla seg inn i kiwiplanta,! Det så virkelig ut som det var den som blomstra. Jeg får nok være tålmodig og vente enda et år på egne kiwifrukter.
.

2 kommentarer:

 1. Dette var sannelig et spennende prosjekt. Helt utrolig hva du kaster deg uti.

  Klem

  SvarSlett
 2. Heisann!
  Dette var en ny blogg for mig, mye spennende her. Skjønner at du også bor i Fredrikstad. Stemmer at jeg har keramikk ting i Ekers smykkebutikk, det er fremdeles salg av hennes smykker. Vi prøver å ha butikken åpen hver dag.
  Stikk innom en dag.
  Lisbeth :))

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!