tirsdag 1. juni 2010

Aktuelt nå!


Israel angriper

AskeskySom jeg nevnte, har jeg vært vikar 4 timer på vg2 i dag og ga hver av elevene i oppgave å skisse et motiv som er dagsaktuelt. Vi hadde en samtale om hva som skjer rundt oss i disse dager, nært og fjernt. En hel haug nye aviser lå til deres disposisjon til å "rive, klippe og lime". Deretter skulle de i grupper lage et collage. Over, under, på, rundt osv papirbitene skulle de tegne og male med utgangspunkt i følgende kompetansemål fra læreplanen i kunnskapsløftet:
Mål for opplæringa er at eleven skal kunne
  • bruke valør, farge og form i frihandsteikning og maling for å få fram ulike uttrykk
Her er resultatene. Mye veldig bra, og noe kunne blitt enda bedre. Elevene fikk nyttige impulser og veiledning før eksamen hvis de skulle få anledning til å komme opp. For nå er jeg i streik for likelønn fra i morra.
Drap i rusIkke alle elevene er oppmerksopmme på hvor viktig det er å relatere alt hva de gjør til de gitte måla, men de blir flinkere og flinkere med stadig drilling!Blant annet streik


Stopp dem!Det siste kunstverket har også et innslag av Skrik av Edvard Munch. Lurer på hvorfor de er så fortvila - er det elever som er fortvila fordi de ikke får avgitt eksamen?
Moro synes de det uansett var, denne prøveeksamenen i gruppe. Noe liknende hadde de aldri opplevd før i løpet av de to skoleåra de har vært hos oss! De ville til og med gjerne jobbe enda mer.... har jeg hørt den før .... ikke ofte ;:OD)

Kobling til innlegget om det å ikke kunne tegne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.