tirsdag 4. mai 2010

Været i Norge fornekter seg ikke!
Den ene dagen tynne sommersko, den andre tjukke vinterstøvler.... den ene dagen bare legger, den andre strømpebukser. Her kommer årstidene på løpende bånd. Vi har allerede hatt en kort sommer med herlig sol og varme som varte i to uker. Så kom høststormen forrige uke med kastevind og haglebyger. De siste dagene har det vært nydelig vårvær med litt skarp luft, og i dag ville kong vinter hilse på igjen. Det er helt umulig å holde en have i god form under disse vekslende forholdene.
På plenen foran kjøkkenterrassen har den våte snøen lagt seg. Urtebedet ser puslete ut. Hvordag går det med Splitlavendelen uten hatt i denne kulda? Rosebuskene stikker som nakne mørke pinner opp av jorda.

Bildet viser dammen sørover. De store snøfillene er lett synlige.
Dumt jeg ikke tok bilder av alle narcissusene i går kveld da sola ga flotte lave skygger. Jeg ville utsette det til i dag. En lite smart ide. De klarer sannsynligvis å reise seg igjen - i alle fall de fleste av dem, for de doble finnes det ingen flere igjen av. Når de først ble utsatt for vind og vær, knakk stilken rett av. Så var tålmodigheten deres slutt - og i fjor var siste gangen jeg så dem...de få som hadde klart seg lengst.

Jeg hadde lovet Mia å ta bilde av stolen som fulgte med huset. Den står på trappa foran inngangsdøra.
Det skulle bli et idyllisk bilde med blomster i melkespannet ved siden av stolen. Jeg venter med å ta det etter at jeg er kommet tilbake fra jobb. Kanskje værgudene er litt blidere da...

 

 Det har slutta å snø, men det er fremdeles grått, så noe bilde til Mia tar jeg ikke i dag!
Disse påskeliljene tok jeg bilde av på vei hjem fredag utenfor et verksted eieren bygger om. Et lite smykke i en forslitt og forsømt haveflekk der stilas og byggeavfall tar det meste av plassen. I dag var blomstene borte, rett og slett plukka av uvedkomne (tror jeg). Merkelig at noen ikke klarer å glede seg over blomster som gror på "ingenmannsland".

3 kommentarer:

 1. Ja, været styrer vi ikke over.
  Føler også at vi har hatt alle årstidene iløpet av noen uker. Nå skinner sola, men vi har rundt 0 grader om nettene.
  Har nettopp kost meg med å lese om Stonehenge.
  Ønsker deg en fin tirsdag og håper været blir bedre hos deg.

  SvarSlett
 2. Hei igjen,
  det ligger noe til deg på bloggen min.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 3. Ja for et vær vi har hatt i dag! Store bløte snøfiller, og noe la seg, men det forsvant mot kvelden. Håper dette var vinterens siste krampetrekning, og siste snøføyke! Nå må sommeren komme :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.