torsdag 26. august 2010

Palmekål, Toscana di nero eller Brassica oleracea var acephala

Nå har kålplantene voks veldig, og det er på tide å vise dem før alle larvene fra kålsommerfuglene har spist opp alle bladene. Hvis jeg er heldig, vil plantene utvikle nydelige, rosa "blomster" som på bildet jeg har lånt:



Foto: jam343 fra Kyoto, Japan


Rosene der de står, vil få stor konkurranse!
Bruk:
En velkjent blad-salat i Italia. Saftige og smakfulle blader. Er egentlig en grønnkål art. Brukes som smakstilsetting i salater. Eller den kokes/dampes. Høstes i september til desember.

Har servert unge blad sprøstekte ved siden av laks i dag. Smakte fortreffelig!


Fra egen avling:

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.