lørdag 28. august 2010

Mye grønt og en klype blomster

.



Det er ikke ofte jeg baker kaker, men skjer det så serveres det enten ostekake med bjørnebærsaus, gulrotkake, eple/rabarbrakake eller mandelbunn med aprikosesyltetøy og krem eller lokk med daimis.

Gultrotkake

4 egg
3 dl brunt sukker
200g valnøtter
2 store gulrøtter
1 middels stor kokt potet
Skall og saft av appelsin
3 ss hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts allehåndekrydder

Stekes i 175° i ca. 45 minutter på nederste rille.





Mal ev hakk nøttene.
Riv gulrøttene fint og mos poteta.
Bland sammen med revet appelsin og saft.
Ha i hvetemel og bakepulver.
Visp egg og sukker godt sammen.
Vend det "tørre" forsiktig i det våte.
Fyll røra i en smurt form (middels størrelse).
Bruk f.eks solsikkeolje til å smøre forma med!

Glasér den med vaniljekesam.
Pynt kaka med store blader av duftpelargonia, friske kjørvelblader, dill eller fenikkel.

Til kaka på bildene over delte jeg alle mengdene på to, og brukte ei lita form. Pynten ble ringrose, salvie og sitronmelissse siden disse var de fineste urtene i bedet akkurat nå!
Oppskrifta er en miks fra KK7/86, Hagen for alle 1/96 og egne påfunn!



 Originalkaka


5 kommentarer:

  1. Er veldig glad i Gulrotkake.
    Din både så og høres herlig ut, og så flott du har pyntet den.
    Ønsker deg en fortsatt fin helg.
    Kos deg med kaken.
    Klem fra Mio

    SvarSlett
  2. Oppskriften så god ut, men pynten med ringblomsten var fantastisk.
    Skikkelig lørdagskos.

    SvarSlett
  3. Ser veldig godt ut
    Pynten var særdeles lekker

    SvarSlett
  4. Mmmm,ser veldig lekkert ut!Får helt vann i munnen her jeg sitter!!
    God helg videre!

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.