lørdag 21. august 2010

Sommerfulger på sommerfuglbusken

.Nå hadde jeg gleda meg til mange sommerfugler på buskene vi kjøpe for noen uker siden, men nei, ingen sommerfugler har blitt frista til å komme i nærheten engang.
Så er vi bedt i 100 års lag til noen venner i kveld. Huset deres runder 100 år i disse dager, og det vil de feire med en store havefest. Jeg ba pent Herren i haven å kjøpe sommerfuglbusker til å ha med som gave. Nydelige er de å se på sjøl uten sommerfugler, tenkte jeg. Hva får jeg se..... masse sommerfugler, påfugløye  og admiral, på gavebuskene som står i pose på terrassen, side om side med våre i potte, og bare venter på å bli gitt bort...
Det skal bli koselig å gi bort en gave som jeg vet svarer til forventningene, og jeg sykler og kjøper meg en til, samme sted til mandag, med kvalitetsgaranti: masse sommerfugler!
Etterord: Det betyr at ikke alle sommerfuglbukser tiltrekker seg de vidunderlige, små, flyvende skapningene. Her bør kjøpsgarantiloven gjelde! Få med en plante hjem på lån -og se om varen holder det deklarasjonen lover og be om returrett - hvis ikke.
Jeg tar noen frø for sikkerhetskyld - i tilfelle havesenteret skulle være utsolgt på denne typen!

Og det var to igjen, litt pjuskete og avblomstra, men jeg fikk dem ekstra billig, begge for 80,- kr.
Buddeia Davidi 'Royal Red' H3 , opprett vekst 2m, blomstrer i august - september , så det er mye som tyder på at det vil komme nye blomsterdusker - og m a n g e sommerfugler...


http://www.aftenposten.no/viten/article1420490.ece

1 kommentar:

  1. Nydelig, det er så flott med sommerfugler på sommerfuglbusken.
    Jeg har hatt en del på min, men jeg har ikke klart å få bra bilder. For øyeblikket ser det ut til at sommerfuglene foretrekker isopen.
    Kos deg på havefesten.
    Klem fra Mio

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.