lørdag 21. august 2010

Sommerfulger på sommerfuglbusken

.



Nå hadde jeg gleda meg til mange sommerfugler på buskene vi kjøpe for noen uker siden, men nei, ingen sommerfugler har blitt frista til å komme i nærheten engang.
Så er vi bedt i 100 års lag til noen venner i kveld. Huset deres runder 100 år i disse dager, og det vil de feire med en store havefest. Jeg ba pent Herren i haven å kjøpe sommerfuglbusker til å ha med som gave. Nydelige er de å se på sjøl uten sommerfugler, tenkte jeg. Hva får jeg se..... masse sommerfugler, påfugløye  og admiral, på gavebuskene som står i pose på terrassen, side om side med våre i potte, og bare venter på å bli gitt bort...
Det skal bli koselig å gi bort en gave som jeg vet svarer til forventningene, og jeg sykler og kjøper meg en til, samme sted til mandag, med kvalitetsgaranti: masse sommerfugler!
Etterord: Det betyr at ikke alle sommerfuglbukser tiltrekker seg de vidunderlige, små, flyvende skapningene. Her bør kjøpsgarantiloven gjelde! Få med en plante hjem på lån -og se om varen holder det deklarasjonen lover og be om returrett - hvis ikke.
Jeg tar noen frø for sikkerhetskyld - i tilfelle havesenteret skulle være utsolgt på denne typen!

Og det var to igjen, litt pjuskete og avblomstra, men jeg fikk dem ekstra billig, begge for 80,- kr.
Buddeia Davidi 'Royal Red' H3 , opprett vekst 2m, blomstrer i august - september , så det er mye som tyder på at det vil komme nye blomsterdusker - og m a n g e sommerfugler...


http://www.aftenposten.no/viten/article1420490.ece

1 kommentar:

  1. Nydelig, det er så flott med sommerfugler på sommerfuglbusken.
    Jeg har hatt en del på min, men jeg har ikke klart å få bra bilder. For øyeblikket ser det ut til at sommerfuglene foretrekker isopen.
    Kos deg på havefesten.
    Klem fra Mio

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.