tirsdag 3. august 2010

Et steinbed blir til

.


I sommer har Herren i huset stått sånn på i haven at jeg fra nå med rette kan kalle han Herren i haven.
Og arbeidsoppgavene og ansvaret bare øker. Nytt steinbed med egne sukkulenter er siste tilskudd.
Jeg har det med å fjerne jord fordi jeg er så glad i fjellet. Men det er ikke alltid så godt å vite hvordan formasjonene er under gresstuster og tyttebærris. I går kom en smal, dyp kløft til syne etter at torv, mose og røtter var omhyggelig fjerna.
Det så absolutt ikke pent ut. Her kunne det passe med et bed til Herren, tenkte jeg. Så tenkt, så gjort!


 Steinvalget: Skal vi bruke rullesteinene eller de andre?

Tolv slags planter er nå på plass, og forhåpentligvis blir de vel bevart. De trenger jo kun litt jord, sjelden vann og mye sol. Ikke særlig glad for denne sommeren så langt kanskje, men utsiktene ser bedre ut med hensyn til nettopp dette.
Det er fremdeles noen mindre sprekker i fjellet som etterhvert også kansskje vil bli rom for flere sukkulenter. Det kan bli veldig vakkert fra veien, til glede for dem som sliter opp bakken!

Ny plante 2. juli 2011:
Spathuifolium 'Purpureum'1 kommentar:

  1. Jösses ja, nog förtjänar han stenplantorna, min man har inte lyft annat än ölburkar ute... Jag tycker nog bäst om naturstenar i stället för runda, men det är nog en smaksak, vet många tycker om dom men jag vill ha lite mer 'naturlig' look. Vill du ha en liten samling med lite olika stenplantor, jag har ju inte stora tuvorna så det blir nog bara några få rosetter, men det är en start och dom växer fort till sig. En bitteliten skreva är nog. Läste någonstanns för några år sen att man kan plantera dom i gamla strumpor som man fyllt på jord i och sen pressa dom in i skrevor, på sånt sätt skulle inte jorden vaskes bort så fort, men det gäller nog helst lite större lodrätta sprickor..

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.