søndag 8. august 2010

Kyststien på Kirkøy

Like utafor sentrum av Skjærhalden er det en skulpturpark i et lite nedlagt steinbrudd. Her har fem internasjonale skulptører skapt hvert sitt unike kunstverk i granitten. Det var målet for turen. Vi starta Kyststien og fulgte den ca. 45 minutter uten å komme til skulpturparken. Ingen informasjonstavler eller skilt kunne fortelle oss eksakt hvor det gamle steinbruddet befant seg i skjærgården. Jeg hadde sett det fra sjøsida, men klarte ikke å peile det inn og måtte derfor bare "legge inn årene" siden ingen skulpturer var i sikte. Vi fikk en fin tur på Kyststien tilbake. Underveis bestemte vi oss for å ta båten ved neste forsøk og å hente informasjon på nettet før vi legger ut på ny ekspedisjon.Det er ikke mye informativ lesing som finnes på nettet, så her er det en del jobb som er ugjort.
Les mer: http://www.ytre-hvaler.no/hovedEnkel.aspx?m=62573&amid=3145885

Kyststien er en del av den nye nasjonalparken Ytre Oslofjord som består av en lang kystlinje mellom øyer, holmer og skjær over vann som under vann.Utsikt fra starten på stien

Strandasters, en del av floraen langs stien


Stien har sine røtter tilbake i tid


En slitt og sjarmerende bro brakte oss fra skogen
til lav vegitasjon


og barfjellet


Her tok vi beslutningen om å snu! Og etter kartet å dømme ville det tatt enda et par timer å komme til skulpturparken... ikke hadde vi verken badetøy eller niste med som det står om i anbefalingen.Det stemmer at stien er full av sommerfugler som koser seg i lyngen, flakser opp og flyr fra tue til tue.

1 kommentar:

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.