lørdag 19. desember 2009

19. desember - Hyrdene

19. desember, advent
Sov søtt, små lam mens hyder står på vakt
ved bålet her hvor nattens leir er lagt.
Det er så stille og så klart i natt
og ingen lyd fra tre og tornekratt.

I natt skal hyrder våke
nær byen Beir Sahur,
hvor gress og blomster smiler
i eng blant berg og ur.
Nå hviler lam og kje.
Og nattens stillhet vitner
om noe som skal skje....Hver dag i desember  har sønnen til kusina mi en spalte i lokalavisa som heter Fortellinger om Betlehemstjerna. Historien i går, fredag, het Blant fattige gjetere.
Gjeterne satt rundt bålene sine, spiste og fortalte hverandre historier som fikk livet til å virke lettere da den gamle gjeteren kom. Han måtte ha gått fort, for han var kortpustet, og øynene hans var oppsperret som om han hadde sett et gjenferd.Han vinket på noen bak seg, og snart dukket det opp tre staselig kledde menn og et følge med tjenere. Gjeterne reiste seg alle som en, ikke fordi de var blitt skremt av mennenes plutselige tilsynekomst, men heller av forbauselese. Hvor kom disse flotte menneskene fra, og hva gjorde de her blant fattige gjetere?
Stotrende fortalte den gamle gjeteren at disse mennene fulgte en stjerne. De hadde vel sett stjernen?
Det hadde han. Riktignok bare for en kort tid siden, men den beveget seg der oppe på himmelen. Gled lydløst av gårde. Gjeterne så opp, og akkurat de skjedde det! Stjernen stoppet opp. Et øyeblikk, men bare et øyeblikk, sto den stille og bevret. Så senket den seg langsomt mot jorden. det gikk et gisp gjennom den underlige forsamlingen av mennesker, og dyrene ga også fra seg lyder. Ingen, verken mennesker eller dyr hadde sett en stjerne komme ned fra himmelen. Vismannen Baltasar sa da: "Kongen skal bli født hos fattige gjetere, ikke i et gyllent slott!"
xxx

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.