onsdag 8. desember 2010

Himmelkikk i Arles

.Vi var så heldige å få en av lærerne til å kjøre oss til broa van Gogh malte, og lyset var fantastisk. Etter en helgrå dag viste sola seg på himmelen i det den var i ferd med å gå ned over markene i Provence.Her har altså maleren gått med sine pensler, staffeli og kurven full med tuber som på denne tida var en ny oppfinnelse. Han begynte på et maleri han sannsynlig ga bort som betaling for smør og brød, og som ingen i Arles likte. Maleriene ble etter hans død, når populariteten steg, funnet fram fra kjeller og loft og solgt for utrolig store summer til andre steder i verden.Og mot solnedgangen:

Alle maleriene han malte i Frankrike ble bare undertegnet med fornavnet hans fordi franskmennene ikke klarte å uttale van Gogh med rett harkelyd.Såmannen mot solnegang malt i Arles i 18886 kommentarer:

 1. Sååå fina och vackra bilder allihop!
  Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
 2. Underbara bilder!
  http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se/category/himmelsk.html

  SvarSlett
 3. The first picture is incredible good ! Love it. Surely worth to write a poem about. Please have a wonderful Thursday.

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder!
  Ønsker deg en fin torsdag.
  Klem Mio

  SvarSlett
 5. Det er og blir tragisk hele historien om van Gogh. Han var langt forut for sin tid.

  Flotte fotos du presenterer.

  hilsen fra Texas, hvor det fortsatt er grønt og mildt

  SvarSlett
 6. Du hadde virkelig mange flotte bilder med denne gangen!! Takk for alle disse som du deler med oss andre på "HIMMELSK"!! Her hos meg er vi ikke tilbake til normalen igjen, dessverre, så dette blir bare en kort hilsen fra meg.

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.