torsdag 16. januar 2014

Si det med blomster; Rosenes farver

Roser med lilla farve er symbolsk knytta til fortryllelse, begjær og tilbakeholdenhet - og kanskje litt beskjedenhet? Det er ikke overraskende at lilla og lilla roser gir et budskap om kjærlighet ved første blikk!

Det er mange hjerter som har falt for den unike skjønnheten til en lavendelfarva rose. Med sitt fantastiske utseende er et disse rosene perfekt symbol på fortryllelse. 

Den er en av de mest sjeldne og mest visuelt imponerende av alle roser. Dens iøynefallende nyanser av lys lilla har gjort rosa til et veldig populært alternativ for romantiske anledninger, samt at den er en hverdagsfavoritt for alle som liker det karakteristiske utseende.

En bukett med lavendelroser kan definitivt gjøre et slående inntrykk. I tillegg er det mange hevdvunne eller vedtatte betydninger som tradisjonelt er forbundet med dem (jeg har ikke funnet ut hvilke disse er.....!). Få andre blomster kan matche skjønnheten til disse fascinerende rosene.

Disse rosene sine egne spesielle betydninger som har utviklet seg over år. Som nevnt er lavendelroser er ofte et tegn på fortryllelse og kjærlighet ved første blikk. De som er blitt fylt av kjærlighet og tilbedelse, bruker lavendelroser til å uttrykke sine romantiske følelser og intensjoner. Lavendelroser kan også representere undring og umulighet med en følelse av det magiske .

Farven har en undertone av streng kontroll, eller den gir varsel om å gå forsiktig og langsomt fram. Farven lavendel har også en tradisjonell tilknytning til de kongelige. I den forbindelsen kan nyanser av lavendelroser skape en aura av kongelig majestet og prakt .
Teksten er en sammenfatning av hva jeg har funnet på sidene jeg har lenker til under.

Det finnes mye skrevet om rosenes farver. Det er bare å ta for seg!


http://www.teleflora.com/rose_colors.asp?topnav=Flower%20Guides
http://www.proflowers.com/flowerguide/rosemeanings
http://www.rkdn.org/roses/colors.asp
http://www.squidoo.com/RoseColorMeaning
http://www.shabbir.com/romance/rosemean.html
http://www.roseforlove.com/the-meanings-of-rose-colors-ezp-22
http://www.lillysrosegarden.com/rose-colors-symbolism.html
http://www.loveletterbox.com/meaning_of_roses.htm 
http://byaasenblomster.no/page/28152/blomsterspraket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!