mandag 20. januar 2014

En annerledes juletrefest

Is this kind of celebration typical Norwegian or do you have them in your country, as well, walking around the christmas tree singing christmas songs?
Er juletrefest typisk norsk... eller har andre land også denne type juletrefester?

Juletrefest på jobben, en fest alle gleder seg til!
Et eget orkester spilte til gang rundt juletreet. Vi sang og dansa blant andre På låven sitter nissen, 
Så går i rundt om en enerbærbusk og Jeg gikk meg over sjø og land.  
Etterpå var det snekkerverksted der alle barna i år fikk snekre en flott taktor. På neste verksted bakte vi kakemenn, og for de største var det pølselaging til slutt. Vi spiste pølser og drakk brus før nissen kom med poser.

En stor del av deigklumpen gikk korteste vei til magen! Hvem husker ikke hvor godt deigen makte rå!
Sønnen min har tatt de bildene jeg er med på!


 
 


Juletrefestene viderefører en veletablert festtradisjon som ble innført i Norge midt på 1800-tallet. Skikken ble utviklet i kjølvannet av at juletreet ble en del av den norske juletradisjonen. Det var først og fremst lærere, men også en del prester som etablerte juletrefester her til lands. Når det første juletreet ble pyntet i Norge, vet vi ikke, men Studentersamfunnet i Christiania arrangerte juletrefester med juletre i 1840-årene.
På mange av juletrefestene rundt om i landet holdes en del av de gamle julelekene i hevd. Det dreier seg blant annet om leker som var en selvsagt del av julefeiringa før juletre og juletregang ble allment, for eksempel Reven rasker over isen, Bro, bro brille, Kjerringa med staven og flere.
På 1900-tallet har julenissen som kommer med små gaver eller godterier til barna, blitt et sentralt dramaturgisk grep og et høydepunkt under juletrefestene. Kilde


3 kommentarer:

 1. My Beautiful Lady i'm wishing you and your beloved ones the same!! Thank you so much and i'm sorry for my belated wishes i just got back from my little holidays!!! :D

  HUGSSSSSSS ♥♥♥

  SvarSlett
 2. Awww i posted my grandchild today too!! Tho she wasn't holding dough :) Just love this presentation and interaction~

  SvarSlett
 3. It's a fantastic family time and a beautiful time for bonding!

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!