fredag 22. januar 2010

Blomstrende fredag, haveskulpturer og ildtopp

Blomstrende fredag, ildtopp




Haven vår er ikke stor, men likevel har vi fått plass til to "kunstverk" laget av sønnene våre.
Tikien er, dessverre for oss, flyttet til Kon-Tiki-museet på Bygdøy, men der er det jo flere som kan få glede av den. Jeg har spurt om han kan lage en ny til haven. Det er mye arbeid, så det spørs om tida strekker til. Uansett har det vært artig å ha den her en liten stund. Krigerne a la Picasso, er godt tatt vare på i drivhuset vinterstid.
Jeg har en ide om nye plantenavnspinner: Farverike fugler med merkelappen i nebbet. De vil lyse opp i bedet, og navnet vil være godt synlig. Ikke overvokst som de gamle. Navnpinner må til, ellers vil ikke Herren i huset skille basilikum fra merian og andre herlige urter.







I går skulle jeg hente fram boka der det står litt mer om ikoner med Maria og Jesus enn jeg har i hodet. I bokskapet var den ikke blant de andre fagbøkene i nederste hylle. Hvor var det blitt av den?
Etter en del grublig husket jeg at den var lånt bort til ei jente som skulle opp til eksamen, ei jente jeg ikke kjenner .... Biblioteket på skolen hadde henvendt seg til meg for å høre om jeg hadde boka jenta var på jakt etter- og den hadde jeg. Ute av synet- ute av sinn. Først da jeg trengte den, kom jeg på at den var lånt bort.
Eksamen er overstått. Og i dag kom jenta med boka og en nydelig liten ildtopp i minikrukke til biblioteket. Så hyggelig å få blomst når det absolutt ikke er forventa! Håper eksamen gikk bra og at ho får glede av den nyervervede kunnskapen i lang tid framover...
Da er boka tilbake, ikke på plass i bokskapet ennå, for først skal mer kunnskap om ikonenes verden på "trøkk"!






Kalanchoe 

Calandiva tilhører de sukkulente plantene, og de kjøttfulle bladene fungerer derfor som vannreservoar for planten. Denne slekta inneholder planter som vokser vilt på Madagaskar. En av grunnene til at de blir brukt til potteplanter er at de finnes i så mange forskjellige farver, fra det sarte og romantiske hvite og rosa, til knall gule, oransje, rosa og rød, og i mange størrelser, fra mini til store kraftige planter. I tillegg er de lette å få til. De er lite kravstore når det gjelder vanning, og de bør tørke ut mellom hver skvett vann. For å få tilbake blomstringen må plantene settes litt kjølig, vannes veldig lite og lange skudd knipes av. Calandiva er glad i solen og liker direkte sollys.

Flere havedekorasjoner finners hos Katarina på

 

 
*

7 kommentarer:

  1. Så nydelig bilde, og nyttig info.

    God helg!

    SvarSlett
  2. Den totempålen var verkligen ett kärt återseende, kommer gott ihåg den. Men det är klart, det är ju flera som får beundrat den på Kon Tiki museet :)

    SvarSlett
  3. Hej, har kommit hem nyss. Såg att du skickat din email så jag ska skicka lite info. Men du behöver inte vara orolig för din adress, jag ska inte publicera den så att andra ser den.

    Fina bilder igen ser jag.
    Nu ska jag kolla lite vad jag ska skicka dig och sen se över fototeman för idag.
    Ha det gott / Ulla
    http://ladyinblue.bloggplatsen.se/

    SvarSlett
  4. Mye bra info. Stilig totempæl. Så bra at du fikk boka di igjen. Ha ei fin helg.

    SvarSlett
  5. Wild and Beautiful! You are really very knowledgable Lady and it is a pleasur to read about various subject you pick.
    I read the long info about the icons of Mary, very informative.
    Thanks for sharing.
    Love: Julia/Blue Bird :-)

    SvarSlett
  6. Läckra konstverk dina söner har gjort! Tycker också din idé om fåglarna med namnlappar i näbben låter väldigt kul!
    Trevlig helg!

    SvarSlett
  7. Great post! What a nice girl not only to bring the book back, but with a token of appreciation too.

    How cool to have your son's Tiki in a museum!! You must be very proud.
    Have a great day!
    *hugs*deb

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.