torsdag 29. oktober 2009

Utfordringen? Oppfordringen?

Utfordringen?
Mens Herren i Huset spiller Ordspill på data, kan jeg fordrive den siste timen før sengetid med å ta utfordringen!

1. Vad heter du: Bjørg Nina, etter moren min Ingebjørg og mormor Mina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Bunt (f.eks. bananer)
3. Flicknamn: Birte
4. Pojknamn: Bjarte
5. Yrke: Bonde og birøkter
6. Färg: Burgunder
7. Klädesplagg: Bunad
8. Mat: Bacalao
9. Sak i badrummet: Balsam og Bvlgari parfyme





10. Plats/stad: Barcelona og Bilbao, ja takk, begge deler, og absolutt ingen byer i Belgia!
11. En orsak att vara sen: Brukket bein
12. Något man skriker: Buh..... nei, det blir for negativt, bra-bravissimo eller bingo!
13. Film: Bienes hemmelige liv
14. Något man dricker: Brus, men aller helst boblevann!
15. Band: Beatles, selvsagt!
16. Djur: Bamse
17. Gatunamn: Bjerkestien
18. Bil: Bentley
19. Sång: Bendik og Årolilja med Gåte
20. Blomma: Bergmynte




Ferdag 30.10.
I dag sto noen elever fast i manusskrivingen til teaterstykket de skal framføre i januar.
Med utfordringen over i tankene, sa jeg at de skulle klippe en lapp for hver bokstav i alfabetet, skrive på bokstaven, trekke en lapp hver etterhvert, og finne på ord med den som forbokstav.
Det skulle være utgangspunkt for neste replikk i stykket. Lurer på hvordan det har gått! Og ikke minst hva replikken og drivet framover blir....

2 kommentarer:

  1. Mat: bacalao - liker du det? Her påstås det å finnes rundt 1000 oppskrifter...! Og det sies at en portugisisk husmor bør kunne minst 365 av dem for å fylle alle årets dager med bacalhau, som det heter her. Selv kan jeg ingen, men husbonden lager en som er himmelsk! Noen av de andre versjonene jeg har smakt er regelrett fæle! Ha en finfin dag!

    SvarSlett
  2. Heisann!
    Fiskeretter må tilberedes og fortæres i eget hjem. Det er erfaringen.
    Herren i Huset fikk Bacalao, om klippfisk som kultur og mat av John Hollen og Gino Valente til jul for noen år siden. Det er ikke blitt så mye variasjon ennå!

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.