søndag 11. oktober 2009

Tapas

Tapas
Liten tapasordliste

Pa amb oli= Stekt brød med hvitløk, olivenolje og salt
Sobrasada= Svinekjøtt med chilipepper
Botifarroó= Svinepølse med blod
Chorizo= Krydret pølse
Kemon serrano= Serranoskinke
Sardinas= Stekte sardiner
Clamares= Blekksprut
Albóndigas= Kjøttboller
Patata bravas= Ovnsbakte poteter i sterk saus
Manchego= ostebiter
Carpaccio= Tynne rå skiver av oksefilet med parmesan, sitron, olje, salt og pepper
Taleggio med aprikosbrød: Brød med innbakt tørket frukt er alltid godt til smakskraftige oster


Ordet tapar betyr å dekke over, og una tapa betyr lokk. Opprinnelig plasserte man en liten brødskive over sherryglassene for å forhindre fluer å komme ned i glasset og leske seg av snadderet.
Senere ble det plassert små retter på brødskiva, rene herremåltidet for fluene ble det da!




Andalusisk frokost á la Pan con Tomate y aceite de oliva (ristet brød drizzlet med olivenolje og et lag knuste tomater). Berre lekkert!
xxx

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!