lørdag 31. oktober 2009

Ett motiv, en bild - sex månader: dammen 31.oktober

Foto oktober


Heisann alle dere andre.
Dette er motivet mitt for fotoutmaningen i seks måneder hos NUMO.
Jeg har valgt å fotografere tomta vår fra verandaen i annen etasje. Egentlig er det tre etasjers høyde der fordi fjellet skrår.
Til venstre ser dere stien ned til Eiriks plass der det store rosebedet er. Til høyre er Ingers lund med fioler om våren. Nærmest er det stedet jeg kaller Oasen med magnoliatrær, skjærsmin og syrinhortensia. Den står i flott høstskrud nå. Under vokser det masse breiner. Drivhuset skimtes såvidt over gelendret på verandaen. Her kan jeg stå tørrskodd og fotografere selv om det skulle falle like mye snø kommende vinter som sist vinter.
Sentralt i bildet er dammen. Vannliljene er visnet, og endene fløyet. Det har i tidligere tider vært isuttak her. Det var før frysere ble allemannseie.



Verandaen er utenfor "Det grønne rommet" som er et allrom for skrivearbeid, musikk, lesing, gjester, vinterplass for planter og mere til. Det er det største rommet i hele huset. Det gamle skrivebordet og stolen er kjært arvegods fra farfaren min.
Det var varslet stor sol i dag, men den har ingen foreløpig sett. Oktober har totalt sett vært vekslende med sol, stille, grått, vind og litt regn. Temperaturen har steget og sunket mellom 15 plussgrader og fem minusgrader, litt varm, litt surt vær.

Se flere oktobermotiv:
xxx

8 kommentarer:

 1. Vilken otroligt fin utsikt du har! Och ett hemtrevligt hem! Härligt! Sånt betyder mycket! Tack för din kommentar hos mig - alltid uppskattat!

  SvarSlett
 2. Vilken vacker utsikt du har! Ska bli så kul att se hur det kommer se ut här de kommande sex månaderna! Ha en trevlig helg! :)

  SvarSlett
 3. Vilken fin utsikt du har från köksfönstret. Det ska bli roligt att följa den i 6 månader. Roligt att du hittat till min blogg.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvarSlett
 4. Vilken vacker bild. Din utsikt är verkligen vacker.

  Birgitta i Arboga
  http://giggi.zoomin.se/

  SvarSlett
 5. Hva glad jeg blir at du valgte akkurat utsikten over dammen, nå var det lenge siden jeg såg den, husker den så godt fra starten av, de ljuvlige Monetbildene dine, nå kan jeg få følge den hele vinteren. Jeg visste ikke at du kunde nyte synet så nære inpå, hva heldig du må væreMin bilde kommer snart den også, men det har jo ikke vart mulig å få kontakt med bloggen de siste dager...En slik utsikt kan jeg dog ikke skryte av :)

  SvarSlett
 6. Heisann Mia!
  Trodde kanskje du var bortreist! Har savnet innleggene dine, men det har vært positivt også, for nå har jeg gått på oppdagelesferd ut i den store bloggverdenen og oppdaget noen helt skjønne blogger som jeg har lagt til på følgekista mi!
  Og så har jeg sortert etter etiketter for å få litt bedre oversikt.
  Velkommen tilbake!

  SvarSlett
 7. Vilken fin hösträdgård du har. Det skall bli fint att få följa din trädgård. Och tänk då magnolian blommar .

  Tack för att du tittade in hos mig också.

  Ha en fin Söndag
  Kramar/Gunilla

  SvarSlett
 8. Så kul att du bestämt dig för att delta i utmaningen! Du har en otroligt vacker utsikt över din trädgård, och det ska verkligen bli spännande att följa den de kommande månaderna!

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.