tirsdag 1. april 2014

The missing cave - found at last!
For å komme hit opp, måtte vi parkere bilen ved inngangen til landsbyen for den var bilfri, spasere gjennom  trange gater  og klatre opp en kronglete, brått sti.... til Montreal de Sos.
Passion Occitane


Montreal de Sos er ruinene av et slott som lå ovenfor landsbyen Olbier ved den franske byen Auzat Ariège. Dette slottet var et av de viktigste slottene til grevene av Foix i middelalderen. Det ble bygd på slutten av 1100-tallet.Tidlig 1400-tallet ble det bevisst jevna med jorda av grevene av Foix.  
Montreal de Sos har siden 2000 vært et åsted for arkeologiske utgravninger.Kilde


Mens vi klatra opp den bratte stien og ned igjen, kom det stadig herlige dufter fra urtene som vokste i hellinga. Timian, oregano og salvie stakk opp blant tørre gressstrå.

Grotta vi lette etter, oppdaga vi på veien ned, på den andre sida av fjellet! Da fikk vi nyte den på avstand... på motsatt side ligger steinen kalt Dolmen Sem som er brakt dit av en isbred lang tid tilbake. Naturen er underlig!
Lenger ned i Vicdessos Dalen, ikke langt fra hulene i Niaux, ligger slottet Miglos med utsikt over dalen og byen Vicdessos.
Festningen ligger på en 20 meter høy kolle. Borgen er først nevnt på midten av 1200-tallet da slottet var sete for baroniet av Miglos. De siste eierne døde under den franske revolusjon, og etter det har stedet forfalt.1 kommentar:

  1. Du reiser til så mange spennende steder! Du inspirerer meg med flotte bilder. Takk.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!