søndag 6. april 2014

Årets farveÅrets Farge 2014 er blitt utropt til å være blågrønn av Fargerike, Norges største fargehandel. Kåringa er basert på analyser fra internasjonale trendbyråer, egen analyse av det norske markedet og omfattende undersøkelse av nordmenns fargevaner. Kilde


DinSide har også en omtale om farven: Nordsjö har valgt ut en spesifkk blågrønn de kaller Teal, en variant av petroleumsblå med litt ekstra grønnskjær i som neste års farge i sin store årlige fargeanalyse Color Futures. Og Ladys side er her! Sval sjø, Sjøsmaragd og Sjøgløtt, Lofoten, Prekestolen, Isbre, Stokkøya er navnene. I NCS heter farvene B60G og B90G der B står for blå og G for gul, tallet sier noe om deleforholdet mellom farvene.
I vevstua til Le`Pelerin vever Ragnhild blant annet skjerf som det jeg kjøpte meg under oppholdet der. Ikke ante jeg at den blågrønne farven er valgt til Årets Farve. Den har alltid vært blant en av mine favoritter fra farvesirkelen sammen med lilla og oransj. Svart er ikke med i sirkelen, så svart kommer i tillegg!
Skjerfet skal brukes sammen med den nye genseren kjøpt på DesignForum som nå legger ned.
Turkis roer nervene og styrker immunforsvaret, sies det.

Jeg kjøpte også garn fra geitene på gården i nærheten av Montségur- den samme farven!
Lemmene på bondegården var i samme farve!

Strikkejakka som jeg er utrolig gla´i, har farvekombinasjonene blågrønt, fiolett og oransj!
For tjuefire år sida malte vi det store loftsrommet blågrønt, og rommet er ennå ikke malt om... denne farven tåler såvisst tidens tann!
Inspirasjon

1 kommentar:

  1. Takk for info. Visste jeg ikke. Liker så godt den blågrønne, eller petroleum som noen også kaller det. Hadde malt med denne på mitt gamle kjøkken fra 1937. Likte det veldig godt. Eneste som gjenstår fra den perioden er en Budalstol malt i samme nyansen.
    Ellers syns jeg disse nyansene er flott farge på sommerklær, når man har litt farge på kroppen :)
    God onsdag!

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!