mandag 7. april 2014

Mandagstema; Nødvendig
Det er helt nødvendig å gjøre noe med dammen. Vannet er brunt og møkkete. Salamanderne, froskene, insektene og endene liker ikke vannet fullt av leire, og det er langt fra en fryd å se på.
Man blir trist og nedfor av å være vitne til forfallet. Her var det sted for rekreasjon og meditasjon. Nå bare til ergrelse og tap av energi.
Vi naboer har hatt møte og kommet fram til noen forslag som kan få dammen frisk og sunn igjen - og tilbake i gammel form. Det gjenstår å se om forslagene våre går igjennom i behandlingen av hva som vil skje framover. Det er en sak mellom tomteeier og kommunen.
Kommunen har ikke overholdt forpliktelsene og ansvaret de har påtatt seg for dammen. Ett årskull, minst, av rødlista salamandere er tapt.

Rent vann er nødvendig for alt liv... se også forrige post og facebook: https://www.facebook.com/StottegruppeforBjolstaddammen !
4 kommentarer:

 1. Verkligen en nödvändighet för alla både djur och människor är att få rent vatten. Att se en fin damm med gnistrande klart vatten det gör en glad länge.
  Ha en fin dag
  Meta

  SvarSlett
 2. Hoppas ni får till dammen som ni vill ha den, rent vatten är ju absolut en nödvändighet för oss alla!
  //Scaniatjejen
  http://www.scaniatjejen.se

  SvarSlett
 3. Åhh, verkligen nödvändigt! Jag hade gärna bott nära en damm med salamandrar i, synd om det ska förstöras!

  SvarSlett
 4. Uffameg! Sølevann er ikke noe å trakte etter...
  Helt nødvendig å rydde opp!

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!