tirsdag 22. april 2014

Blogg for kun å kommentere

Jeg var en stund lei av anonyme kommentarer, så jeg stengte muligheten for dem som ikke har blogg eller tilsvarende, til å kommentere, men nå har noen funnet en utvei eller smutthull til å kunne kommentere anonymt likevel. Hvorfor opprette og skjule seg bak en bloggkonto uten blogg?
To ganger har jeg opplevd at lenken fører tilbake til en "Om meg"-side som verken inneholder navn eller blogg. Her er det ingen opplysninger å hente.
Kan ikke disse personene være vennlige å fylle inn litt tekst, så det er mulig å få et inntrykk av hvem det er som skriver en kommentar, og som gir oss en anledning til å svare?
Jeg har svart og tilbakevist noen av påstandene i den ene av de to kommentarene denne personen har lagt inn, direkte i eget innlegg og tilhørende kommentarfelt...
Er det faktafeil i min informasjon, vil jeg jo gjerne rette det opp.
I dette tilfelle var det mest snakk om bruk av kildehenvisninger, noe jeg som regel er veldig ryddig i.
Som jeg sier til elevene, noen vil kanskje vite mer om innholdet og forske mer på den informasjonen som det henvises til i teksten. Da er det å kunne gå tilbake til kilden, verdifullt og nyttig.
Er det noen som tror jeg er ekspert på alt jeg skriver om, tar vedkomne fullstendig feil. Ansvaret for eventuelle skader informasjonen på bloggen min, kan føre med seg, må hver enkelt ta sjøl.
Jeg ønsker kun å være et suplement og en kilde til nysgjerrighet og vitebegjær- litt artig kunnskap, et alternativ til "smaltalk" som jeg heller er dårlig på.
De som søker mer sakelige opplysninger, må gå til mer pålitelige kilder enn blogger. Og ikke minst være kildekritiske. Minst tre sammenliknebare kilder for kontroll, er min anbefaling ved formelle tekster.
Blogg regner jeg som uformell. Jeg slutter meg til denne presiseringa som jeg fant på en side til Natural Standard: informasjonen utgjør ikke medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling.

Innlegg med kommentarene: Gratulerer og Sopp til farving


1 kommentar:

  1. På Wordpress er der et "spamfilter", en mekanisme, som kaldes "Akismet", og den skal man være registreret Wordpress bruger for at kunne installere. Det fungerer ret godt - men desværre bliver nogle af de rigtige kommentarer en gang imellem regnet for "spam"! - så man skal selv kigge igennem det, som Akismet anser for at være mulige fejltagelser.

    På Blogspot skal der være en lignende mekanisme.

    Det, som du har gjort nu, tror jeg vil fungere tilfredsstillende for dig ... hvis du bruger "capcha", altså at brugeren skal indtaste bogstaver fra et billede eller lignende.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!