fredag 11. april 2014

Maslows pyramide


Hver torsdag deltar jeg på quiz som arrangeres på Café Galeien.  I går fikk vi spørsmål om Maslows pyramide. Gammel kunnskap måtte graves opp, og gruppa på fire, klarte tilsammen å få full pott.
Vi var ganske stolte etter det - og vi leder for andre sesong kampen om førsteplassen!Vi brukte riktignok litt andre betegnelser på trinna som primærbehov, beskyttelse, bekreftelse, selvrealisering ol. Glemte vi tilhørighet????? Uansett er det viktig for alle å ha en gruppe å høre til...
Quizgruppa vår var litt ustabil i starten, men det ser ut til at vi fire holder stand nå, tre kollegaer og Herren i Huset. Belønning skaper tilhørighet...
Hukommelsen er ikke alltid til å stole på. Et annet spørsmål var: Hva betyr det jødiske ordet pesach?
Jeg hadde jo nettopp skrevet ferdig et innlegg på vent om nettopp det, men det hjalp ikke stort akkurat da... En av kollegaene kom på det engelske "pass over", og vi mente til slutt at det betydde overlevering, men det betyr bare pass.... å gå forbi.
Ingen poeng på det svaret til tross for at vi var ganske nære sannheten! 
Å være med på quiz og å ha blogg vil vel si at vi befinner oss på toppen av pyramiden?

Café Galeien holder til i de gamle lokalene til forsvarsverket av byen Fredrikstad, på øya Isegran midt i utløpet av Glomma. Stedet har rike tradisjoner på båtbyggeri - og Bjarne Aas bygde den kjente seilbåten Aasterna her. Nå holder en avdeling av Fredrikstad Museum også til i lokalene.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!