lørdag 12. april 2014

En virkelig påskelilje
Potteliljene kommer fra lilylooks.com, men det står verken navnet på lilja på lappen som fulgte med eller på web-siden deres. De lukter ikke! Vakker er den i alle fall, og en fin gul blomst som skaper påske i vinduskarmen. Kan det være salah dan benar eller Painted Pixie Yelloween. GALLERI
Stengelene har alt fra to til fire blomster i toppen, alle like lange. Høyden er ca 40 cm.
Håper knollene lar seg plante ut i bedene senere, og at liljene vil kunne lyse opp i haven også neste år.

Det er nesten 90 forskjellige typer liljer i Liliaceae-plantefamilien. De fleste av disse liljene hører hjemme i Nord-Amerika. Den opprinnelige påskelilja, en hvit lilje med et gult senter, vokser villt i Japan. Liljer kom til USA før første verdenskrig da en soldat kom hjem til Oregon med noen liljeknoller og begynte å dele dem. Da Amerika gikk med i verdenskrigen, ville ikke amerikanerne lenger importere knoller, og blomstene ble svært sjeldne og dyre. Populariteten inspirerte dyrkere til å begynne produksjon av liljer, og den eksploderte kort tid etter. Siden da har liljer fått en merkbar økning i popularitet. De har blitt tatt i bruk av den katolske kirken som symbol på åndelig renhet og er ment å betegne Kristi oppstandelse og til og med Jomfru Maria selv .

Gule liljer er den perfekte blomsten å gi bort for å glede dem man er glad i. De symboliserer et rent hjerte, og et kjært vennskap som er savna. Gule liljer sier noen om hvor høyt vennskapet er verdsatt. Gule blomster er flott å gi bort, de uttrykker vern og omsorg. Det er en fin måte å minne andre på ønsket om å kunne støtte i en vanskelig tid, men den kan også benyttes i perioder fylt med lykke. 
7 kommentarer:

 1. En virkelig fin lilje, og spennende å lese om! Jeg tror jeg må gå til innkjøp av noen i dag, men det blir nok "vanlige" påskeliljer :)

  SvarSlett
 2. En helt underbar lilja. Ha en fin weekend!

  SvarSlett
 3. Awesome shots.
  www.womenandperspectives.com/2014/04/purple-wild-flowers.html

  SvarSlett
 4. Jag älskar liljor i alla färger och sorter. så fina bilder du visar på dom.
  Ha en fin söndag
  kram Meta

  SvarSlett
 5. These are super nice shots ...
  great photo work.
  Greetings, Karin

  SvarSlett
 6. Lovely lilies full of joy.

  SvarSlett
 7. Such wonderful photos of the beautiful yellow lilies!!! It's so good to look at these beauties today, on a grey and stormy day!

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!