tirsdag 6. september 2011

Rosa som ikke klarte mer....

.Her har den nye strukturen på blogspot. com spilt meg et puss. Dette innlegget lå på utkast fra 2010, og jeg trodde det skulle bli publisert på den dagen innlegget på forhånd var ment å publiseres. I steden kom det opp på dags dato. Dette er mao gammelt nytt!
Jeg må ærlig innrømme at jeg har glemt rosa, og heller ikke holdt ord. Det kom nok en hard vinter, og mange roser led samme sjebne. Det er etter hvert blitt mange roser som skal erstattes. Det gjelder bare å skrive en huskeliste, og så huske hvor den har havna....

Fra det gamle utkastet:

Den harde vinteren tok knekken på bare en rose, den kongelige Modain. Den er et stort savn, og sannsynligheten for at den vil bli planta på nytt er stor!
«Baron Girod de l'Ain ', også kjent som" Royal Mondain', er en særegen rose med mellomstore, mørke røde, duftende blomster, og hvit kant rund kantene. Duften er intens.Det er en uvanlig og påfallende nydelig rose. Blomstene er doble (35-40 kronblad), middels størrelse, blodrød og riflete. Kronbladene har en helt spesiel kant, og ved full blomstring får den bolleform.
Bladverket er mørk grønt. Stammen og greinene har betydelige torner.
Den hører med til de kinesiske rosene som kom fra Franrike i 1897.
Baron Girod de l'Ain starter blomstringen tidlig i april og kommer igjen gjennom hele sommeren og høsten.
Baron Girod de l'Ain er en hardfør og livskraftig plante som tåler dårlig jordsmonn. Men den krever moderat god jord for å gi bra blomstring om høsten.
Sone 5-9 USA : 28,8 til - 3,8 C, ikke rart at under minus 20 ble for kaldt!
Den kan beskjæres hardt tilbake på slutten av sommeren for å kontrollere den sterke veksten. Den er noen ganger utsatt for mugg, så det er best å plante den på et solrikt og godt luftig sted.
«Baron Girod de l'Ain 'kan forveksles med" Roger Lambelin ", som ligner Baron Girod de l'Ain, men Roger Lambelin har mer påfallende mønster.
Baron Girod de l'Ain er noe utsatt for svart flekk og kan slippe noen blader i sommervarmen, men den vil komme seg bra tilbake.

  ** Tilgjengeligheten er begrensa

2 kommentarer:

  1. Ja, inte konstigt ibland att dom fryser. Men vem i all världen säljer dig såna pjuskar i Norge? -3,8, det går väl inte änns i sør..

    SvarSlett
  2. Synd at du mistet en så vakker rose! Har også mistet flere de to siste vintrene, bare en er erstattet med samme. H5 hos meg, men minus 20 i over 3 uker i strekk kan ta knekken på det meste.
    Ha en fin dag!

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!