lørdag 14. juli 2018

Strandkål





Strandkål er full av gode stoffer og smaker helt fantastisk. Den grønne eller lilla veksten er lett å finne, og det skal mye til for å forveksle den med andre planter
Planten er rik på mineraler, fiber og vitamin C med alle sine antioksidanter.
Strandkål brukes rå i salater eller kokt i supper, gryter, wok eller pastaretter. 

Du kan spise alt på strandkålen, men ungskudd, stilker og blomsten smaker best. 
Tilbered gjerne de uåpnede blomstene på samme måte som brokkoli, og forvella kan stilkene serveres som asparges. Kokt strandkål er deilig med en krydret saus eller ganske enkelt sautert med hvitløk. Strandkål kan også spises rå med vinaigrette.


Langs strandsonen har folk til alle tider funnet mat fra vann, luft og land. Blant annet spiste urfolket strandkål og andre av kålens mange varianter. Når de kom opp i kjøligere åser og fjellstrøk, jaktet de på villsau.
Det tok ikke lang tid for disse to ingrediensene fant hverandre. De havna kanskje helt tilfeldig i samme stekegrop, og ble til en velsmakende rett som vi fremdeles setter enorm pris på. Ingen vet egentlig hvordan eller når det skjedde.


Prøv en grønnsak fra fjæra i sommer
Strandplanter til begjær

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.