tirsdag 27. desember 2016

Juleterte kanskje ikke i år, men...




Denne oppskriften har hengt så lenge på kjøleskapveggen at den har gulna. På tide å arkivere den på annet vis, kanskje den havner i juleoppskriftpermen også...
Hvis tittelen holder hva den lover, er det verdt et forsøk!



Ingen småkaker er bakt i dette hjemmet så lenge det har eksistert, men i romjula er det blitt tradisjon å bake formkake med masse snadder etter en oppskrift uten egg. Dette årets kake har aprikoser, fikener, dadler og svisker. Som erstatning for sukkeret, brukte jeg opp daddelsirupen!  Det ble hjerteform fordi det er jul og jeg er så gla´i dere som Saga sier når ho tegner hjerter!




Kok sammen et par minutter:
3 dl vann
3 dl sukker
50 gram smør
2 dl rosiner og annen tørka frukt som er igjen etter julaften.
1 ts kanel
1/4 ts nellik
1/2 ts salt

Avkjøl og tilsett
1 dl hakkede coctailbær
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
3 ts bakepulver

Stekes på 175 grader i 40 minutter





Så god at det er lov å ta to...
Og ingen jul uten kransekakehøsting 3. juledag!






2 kommentarer:

  1. Ja, den fristet! Men vi får visst spise opp det vi har først. Tusen takk for hyggelige i ord inne hos meg og ha en vakker romjul!

    SvarSlett
  2. Enig med Randi, nå må vi spise opp det vi har. Og dere skulle sett all den deilige maten vi fikk med fra vår kokkesønn og hans samboer da vi dro hjem i går. Her kan det bli gjestebud. En god romjul ønskes av Tove

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.