Denne oppskriften har hengt så lenge på kjøleskapveggen at den har gulna. På tide å arkivere den på annet vis, kanskje den havner i juleoppskriftpermen også...
Hvis tittelen holder hva den lover, er det verdt et forsøk!
Ingen småkaker er bakt i dette hjemmet så lenge det har eksistert, men i romjula er det blitt tradisjon å bake formkake med masse snadder etter en oppskrift uten egg. Dette årets kake har aprikoser, fikener, dadler og svisker. Som erstatning for sukkeret, brukte jeg opp daddelsirupen! Det ble hjerteform fordi det er jul og jeg er så gla´i dere som Saga sier når ho tegner hjerter!
Kok sammen et par minutter:
3 dl vann
3 dl sukker
50 gram smør
2 dl rosiner og annen tørka frukt som er igjen etter julaften.
1 ts kanel
1/4 ts nellik
1/2 ts salt
Avkjøl og tilsett
1 dl hakkede coctailbær
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
3 ts bakepulver
Stekes på 175 grader i 40 minutter
Og ingen jul uten kransekakehøsting 3. juledag!
Ja, den fristet! Men vi får visst spise opp det vi har først. Tusen takk for hyggelige i ord inne hos meg og ha en vakker romjul!
SvarSlettEnig med Randi, nå må vi spise opp det vi har. Og dere skulle sett all den deilige maten vi fikk med fra vår kokkesønn og hans samboer da vi dro hjem i går. Her kan det bli gjestebud. En god romjul ønskes av Tove
SvarSlett