tirsdag 24. november 2009

Nordbåane

Nordbåane

Grå bølger
bryter
mot et ansikt
i gul alabast


Jeg fikk en oppfordring avPetuniaog den gikk som følger: Gå inn på mappen  “mine bilder” og velg den 4. eller 7. mappen. Velg det 4. eller 7. bilde, skriv litt om det og publiser det på bloggen.

På "Mine bilder" har jeg ingen egne bilder, for den mappa er full av programvarebilder som fulgte med da jeg fikk kopiert inn nye program på jobben. Vil ikke lagre bilder mer på en harddisk siden alle bildene jeg hadde der fra to år tilbake, nå ligger godt bevart på kræsja harddisk. Håper jeg får dem ut en vakker dag.
Det sjuende bildet i mappa kalt Nordbåane, hadde jeg allerede lagt ut på "vilt og vakkert på reise" under navnet "Afrodites basseng" (ta en titt!), så jeg "jukset" litt og viser dere neste bilde på lista, knipset fra samme sted, men med en dreing mot venstre på kameraet (og meg!).
Øya er helt utrolig, spesiell og fascinerende. Fjellet har mange formasjoner og farver, og bassengene får hele tida tilsig av nytt saltvann, men temperaturen er flere grader over temperaturen i havet forøvrig. Bildet er tatt i sommer.
Jeg har valg det tredje verset i diktet Budskapet skrevet av Gerd Høst som tekst til bildet. Diktene i boka Blind Mosaikk er triste, mer triste enn jeg kunne huske. Men disse ordene passer godt.

Nå skal jeg utfordre 5 nye, og da spør jeg:

9 kommentarer:

 1. Kul uppfordran, den ska jag ta, måste först finna vilket foto det är, så får vi se i vilken blogg den kommer.. Idag har jag varit på malekurs på dagen, jag har ferie den här veckan, i varje fall blir det något med din beskrivning av det gyllene snitt, tog min Georgi nästan en timme att hjälpa mig teckna upp och forklara, kontigt nog så plasserade han den 'riktiga' fyrkanten för det gyllene snittet direkt på lerretet, men forklaringen om hvordan han kom dit, med phi och kvadrater och rektanglar tog sin tid, men nå har jag den 'perfekta' konkillen på gång. Har jag sagt det förr? det tål att repeteras - du ÄR en riktig guldgruva :)

  SvarSlett
 2. Takk for at du tok oppfordringen så elegant!
  Et fantastisk flott bilde du la ut også da. Meget spesiell natur der og det må ha vært fantasisk å være der:)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for oppfordringen og meget hyggelige ord:)Klart jeg er med på den. Blir spennende å se hva det blir, har jo mye rart liggende på mappene, men greit å kan velge mellom 4 og 7:)) Det var et flott bilde du hadde lagt ut, for en natur. Og ordene var jo som de var skrevet til bilde. Flotte bilder på reisebloggen, er ikke så veldig bereist men Lysefjorden den kjente jeg. Det var nesten hjemme tidligere. Har også vært på Teneriffe og skulle opp på Teide men banen gikk ikke pga vind. Veldig skuffende, men for et landskap der oppe. Nå skal jeg sjekke mappene mine så får vi se hva det blir til. Ha en riktig fin kveld:))

  SvarSlett
 4. Men du, jeg er nybegynner!! Har i hvert fall prøvd etter beste förmåga. Det gyllene snittet gjør vel att den lille vannsamlingen i bildet ditt, den med brun refleks i, rett under det mörka partiet med en ljusbrun runding,kommer ganska riktigt ut med den beryktede punktet, eller kom jeg helt feil ut nå? Hade likt å kunne sette en prikk på bildet hvor jeg mener, men når jeg förstorade fotot syns vattnet veldigt bra...

  SvarSlett
 5. Heisann!

  Jeg "innbilder" meg at det kan være litt over pytten i rett linje, der hvor den lille, mørke skyggen er. Gjennom det punktet går det på en måte en linje horisontalt. For meg er det linja og punktet øyet mitt faller først på. Jeg har ikke prøvd å bevise det med en konstruksjon! Kunne vært artig, men lar være....

  SvarSlett
 6. Hei!
  For et fantastisk bilde du viser her :)

  Morsom utfordring, og jeg tar den gjerne, men jeg må vente noen uker før det kommer på bloggen. Vifta på pc'n min har gått i stykker, og den ble levert til reparasjon i går. Der ligger alle bildene mine... så hvis det er greit for deg tar jeg det når pc'en min er vel hjemme igjen.
  (Nå låner jeg pc av ungene).

  :)

  SvarSlett
 7. Tusen tack för utmaningen, vad kul! Jag ska ta itu med den imorgon, då jag är lite piggare :-)
  Cool bild du visar!

  SvarSlett
 8. Jeg skulle så gjerne ha vært med på denne "leken" også. Dog strekker ikke min tid til for øyeblikket.
  I det minste må jeg si dette er mektig bra utført. Og teksten minner litt om Hamsun.

  Min hovedblog er på engelsk:
  http://toraa.blogspot.com/
  Min blog som jeg etterhvert har dedikert ABC er her (på norsk):
  http://toraamusic.blogspot.com/

  Hvor du kommenterer spiller ingen rolle for meg, men kanskje for andre som kommenterer?

  SvarSlett
 9. Heisann alle som lurer på "det gylne snitt"!

  - se illustrasjonen:

  http://viltogvakkert.blogspot.com/2009/11/mer-om-det-gylne-snitt.html

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!