onsdag 14. april 2010

Frøken Froskevakt - vårfryd
Ikke vet jeg hvem som passer på avkommet i froskefamilien, men det er tydelig at noen tar oppgaven seriøst. Det bobler og syder av liv på bunnen av dammen, og stadig titter et hode opp over vannet for å sjekke at monsteret med kameraet ikke er noen trussel for det som etterhvert blir rumpetroll og små frosker.
Jeg synes det er et artig innslag i haven. Froskeungene hopper og spretter livlig hit og dit mellom busker og kratt. Dessuten holder de sneglene unna og vekker oss med små og store kvekk-kvekk utover sommeren.


Det er en stor koloni med geleaktige egg som ligger og duver i vannskorpa. Her blir det livlig om ikke så lenge. Tenk å holde styr på alle disse små...

Det er ikke bare i dammen det er tegn på vår. Et like sikkert vårtegn er tentamen for elevene, og i dag var nettopp det tema for vg 1 klassene. Elevene tolket det  en del forskjellig.Anja, Silje og Camilla er kunstnerne bak disse verkene


Det var både froksemotiv, sommerfugler og linerle. Faren min observerte linerla i haven på søndag. Jeg har ennå ikke sett den.
Er det tegn på lykke i flere land å se brystet på den først, og ulykke hvis det er stjerten?
Et hyggelig møte er det uansett utfall!

Frøken froskevakt er med mitt bidrag på "vårfryd" på moseplassen hos Anne.


6 kommentarer:

 1. I guess it's already that time of year again!

  When I used to live in Japan, my house was surrounded by rice paddies, and in the spring the frog songs were almost deafening. It never stopped amusing me the way all the frogs would go quiet when someone walked or cycled past them, and then start up all their noise again as soon as they left.

  SvarSlett
 2. He..Kult! Gleder meg til "hytte-17.mai-helg" her. Da rekner jeg med frosken har vært ute og lagt egg ja:)
  Flotte Vårfrydbilder!

  :-)

  SvarSlett
 3. ....
  jeg synes frosk er ekkelt..
  altså, de er kule og fine og nyttige, men ekle... hehe.

  Men kjempetøff deltager da, og flott at du er med :D

  SvarSlett
 4. Da blir det aldri noen ekte prins på Anne!

  SvarSlett
 5. Okey, här har du min vinnare, klart du får min stämma, grodor, inte till att motstå, just love it!! Och dammen sen då.. Monet.. Nu blir jag ännu mer avundsjuk :)

  SvarSlett
 6. For et flott bidrag du har med i Fr Vårfryd!!
  Et herlig kvakkende innlegg!!
  Og så flinke elevene er, nydelige arbeider!
  Ja nå håper jeg du møter linerla med brystet først, skulle det nå bli stjerten er det sannelig så godt at du tar det med et smil også!!
  Ha en herlig uke ☀
  Klem Lokki

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.