fredag 9. april 2010

En smak av sommer- kommer!

Bluebird frø som Hilde skal få!



Sola skinte og det var varmt i sørveggen da jeg kom hjem fra jobb full av energi. Nå skulle det klippes, lukes, såes, ryddes osv i haven. Full av iver gikk jeg løs på de historiske rosebuskene som jeg vanligvis ikke klipper, og hvis det skjer, i alle fall ikke før bjørka har fått blader som museører.
Men jeg har observert at noen allerede har starta å svinge med saksa, og da klarte jeg ikke å være tålmodig lenger.
Enkelte rosegreiner har fått stor medfart av kulda i vinter, men generelt har rosebuskene klart seg tåelig bra, så det var ikke derfor de er blitt snauklipte. Jeg vil ha tettere vekst. Litt for å skjerme oss, og litt for det estetiske inntrykket.



Lavendelfrø i kurven og minidrivhusene med tomaterfrø



Jeg fløy rundt som ei huggern høne, fram og tilbake, gjorde litt her og litt der, skulle gjøre alt samtidig for å få en vårfin have før sola ville å gå ned. Vårens første sitronsommerfulg streifa innom haven. Den hadde det like travelt som jeg. Den hvilte i høyden tre sekunder på en av de lillablå krokusene. Maken til farvekontrast kan bare naturen oppdrive.



Før og etter i rosebedet ved kjøkkenterrassen



Da..... da oppdager jeg naboen i det jeg runder hushjørnet, satt seg godt tilrette i en stol på kjøkken-terrassen. Det var tid for litt slarv. Ikke akkurat i rette øyeblikk. Det passet meg dårligere enn noen gang. Koselig med småprat med naboen, men ikke nå! Jeg kunne ikke si, dessverre, jeg vil heller rake rusk og rask enn å snakke med deg.
Det kommer en solskinnsdag i morra og, tenkte jeg raskt. Meterologen har lovet oss 17 grader.
Varmebølga som passerte New York tidligere i uka, har nådd Østlandet.
Jeg hadde uansett fått gjort mye i dag på kort tid. Tomatfrøa Herren i huset kjøpte i Eaden Project i Cornwall, blomsterfrøa fra Bluebird på Long Island og lavendelfrøa jeg rappa med meg fra Antibes i høst, er nå under jord i potter i hyllene på drivhusskapet. (Drivhuset rakk jeg ikke som planlagt, gjort klart i dag).
Kari Anne, kollegaen min, har tipsa meg om hvilke fine minidrivhus drueesker er. Nå kjøper faren min ekse på eske med druer for at jeg skal få nye minidrivhus av han! Kari Anne har undervisningsfri på fredager, så etter et par timer på jobb ble det avspasering og et god hælj... nå drar jeg til Lillestrøm på havemesse. Skal jeg ta noen bilder?
Ja, svarte jeg, flott.... og håper messa er bedre i år enn i fjor... da ble jeg skuffa. Svaret kom kjapt: Ingen forventninger ... etter at jeg har vært på havemesse i Stockholm!
Da er det bare å vente og se om det dukker opp noen bilder til inspirasjon på bloggen hennes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.