tirsdag 13. april 2010

Basilikum sådd




Jeg vet at det er vanskelig å drive fram basilikum. Det tar lang tid og krever mye varme. Likevel, jeg gir meg ikke. Har klart det før! Nå er frøa kommet i jorda, og pottene satt i drivhuset.
Det var en gang en kokk som ble spurt om hvilken krydderurt han ville bruke hvis han bare fikk velge ett krydder. Basilikum, svarte han uten tvil. Jeg er hundre prosent enig. Det er et vidunderlig krydder, mildt og smakfullt, og i mange varianter.

Klipp fra boka: Odla kryddväxter
Om Basilika
Dras upp från frö inomhus på våren. Basilika är en värmkrävande växt som inte tål att stå där det blåser. Odla den därför i kruka inomhus eller i växthus.
Jorden bö
r vara mullrik, näringsrik och fuktig. Man måste vara mycket noga med vattningen. Gassande sol under många timmar  är inte heller riktigt bra.

3 kommentarer:

  1. Jag sådde basilikum för en månad sen, men dom nektar spira. Kanske jag borde få mig ett aldrig så litet växthus.. Thailändsk, låter spicy :)

    SvarSlett
  2. Så herlig med vårforberedelser. I dag sner det, så det blir nok ennå en stund før jeg får jord under neglan.
    Ser du skal til Pto. Soller. På denne bloggen:
    http://sollerlover.blogspot.com/search/label/Puerto%20de%20Soller?updated-max=2009-08-18T10%3A18%3A00%2B02%3A00&max-results=20
    Finner du mye stoff, og mange flotte bilder hos en ekte Pto.soller-entusiast. Hun markedsfører så godt, så jeg merker at det rykker i reisefoten hos meg også.
    :)

    SvarSlett
  3. Basilika är ju jättegott, jag har också sått basilika! "Vanlig" och citronbasilika :)

    Du har förövrigt fått en award från mej, den finns på min blogg, hämta den om du vill :)

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.