lørdag 10. april 2010

Andemor og andefar har kommet!




I dag svømmer et par blivende foreldre på en nesten isfri dam. Det er et koselig gjensyn. Lurer på om det er de samme foreldrene som dukker opp vår etter vår.
Herren lot frua få spise av matfatet - bare en bit unte han seg sjøl, og det tok ikke lange tida før det var tomt. Andemor trenger sikkert mange kalorier nå etter en mager vinter. Egentlig skal ikke endene ha for mye brødmat. Maven tåler det ikke.
Det er røtter og stengler under vann som er deres naturlige føde. Etter måltidet var det ettermiddagsstell. Froskene hoppe yre rundt på grunna.







Og snart dukker hvitveisen opp!
I mens får mammas hekla hvite blomst være et budskap om at snart dekkes skogbunnen av et flott hvitt teppe under løvtrærne.
En herlig dag ute!

2 kommentarer:

  1. Det er nok de samme , vi har noen faste par som kommer og de vet akkurat hvor de skal gå for å få mat .
    Er etter hvert blitt ganske tamme så man kan gå tett på dem.
    Ha en herlig helg.
    Klem

    SvarSlett
  2. Hei. Takk for kommentaren. Ja, det er deilig at det går mot vår, selv om det akkurat i dag ikke er særlig vårlig her i byen, bortsett fra på kalenderen.
    Ravda er bare en liten landsby, så for deg som er historieinterresert, så vil det være andre byer i Bulgareia hvor du kan finne mere av det. 2 km fra Ravda ligger Gamle Nessebar, som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi har og vært i Plovdiv og i Veliko Turnovo, som begge er vakre, historiske byer, med masse å se og gjøre. Når vi da ser bort fra forstedene med gamle, gråe kommunistblokker. (Vær snill å overse alle mine doble og triple bokstaver. De bare kommer, fordi jeg slår for hardt på tastene, og det er ikke alltid jeg ser de før det er for seint). Jeg skreiv litt om Sofia og Veliko T. i innlegget mitt om påskeferien. ellers vil du finne noen av mine tidligere snutter om Ravda og Bulgaria på lenkene under.
    Dersom man holder seg unna de verste turistfellene (DSunny Beach etc.), så er Bulgaria et vannlig og avslappet land, med blide og hjelpsommne mennesker. Og det er fortsatt et meget rimelig land å feriere i, f.eks. for barnefamilier. Vi har reist en del i landet, og både tog og hotell koster en brøkdel av det det gjør her hjemme. Det samme gjelder mat og drikke. Selv om det bulgarske kjøkkenet ikke er det aller mest spennede. Men det solid kost, og de er flinke på salater, og supper og gryter. Man kan merke noe både fra Hellas og Tyrkia i matveien.

    http://mormonsen.wordpress.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=794

    http://mormonsen.wordpress.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=505

    http://mormonsen.wordpress.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=402

    http://mormonsen.wordpress.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=316

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.