onsdag 7. april 2010

Å for Ålesund, ABC-tema
Ålesund, Nordens Venezia, gjenoppbygd i 1907 etter den store bybrannen tre år før, i Art Nouveau stil. Her er trange smug og vide kanaler. Maken til by finnes ikke! Jeg må ærlig innrømme at jeg engang har sagt: Tenk om det var mulig å skjære Ålesund ut av kartet og plassere byen mellom Fredrikstad og Halden. Det er kun alene fordi jeg fortapte meg i byen i 2003 og fordi jeg aldri kunne tenke meg å bo på Vestlandet i regn og tåke...-store deler av året. Det var faktisk litt sol den dagen vi var der!
Jeg hadde med meg kameraet og tok en masse bilder av dørhåndtak og vinduskarmer med organisk ornamentikk og frodige farver, helt spesielle detaljer i art nouveaustilen, en stil jeg har en viss forkjærlighet for.
Nå kan jeg ikke finne noen av dem! Jeg må ta til takke med det som måtte dukke opp på netthinna, og det er som kjent, kun bilder i lyserødt! Jfr. solbrillende mine også! Ålesund er for meg en fantastisk by!
Siden ingen av bildene jeg tok, eksisterer, må jeg velge et bilde som kan minne om mine,  fra en ukjent web-side.Det er ikke bare jeg som setter pris på Ålesund, men også sjefen for Den norske turistforeningen, Kristin Krohn Devold velger den som reisemål, byen er en av hennes tre favorittsteder i Norge. 


Flere innlegg hos Petunia finnes her:
18 kommentarer:

 1. Ålesund er min absolutte favoritt av Norske byer. Fikk hakeslepp første gong eg var der, blei forelska i heile byen. Det var tropetempratur natt og dag, og stille. Det gjorde selvfølgelig alt fullkomment.
  Gleder meg til å komme tilbake :0)

  SvarSlett
 2. Jeg har vært i Ålesund hele to ganger ;-) Husker godt byen, likte meg godt der. Naturen på deler av Vestlandet er mye lik Nord-Norge, så det er vel derfor jeg trives godt der.
  Jeg har nå googlet kunstneren Gino Scarpa som du nevnte. Jeg kunne godt også ha tenkt meg et trykk av ham. Kunst ønsker jeg meg alltid, men det er dyrt så det kjøper jeg helst sjøl.
  Sist jeg hadde rund dag, ønsket jeg meg gode opplevelser eller penger til reisekasse. Jeg fikk begge deler! Turen gikk til Roma.
  Ha en god og glad dag!

  SvarSlett
 3. Jeg har hatt gleden av å besøke Ålesund en gang. I et nydelig vær. Men det vbar i jobbsammenheng, så mesteparten av min tilmåltte tid ble tilbragt innendørs. Dessverre.
  Uffameg, har ennå ikke begynt å tenkle på Åen.
  Riktig god helg til deg!

  SvarSlett
 4. Jeg har desværre aldrig været i Ålesund, men den by skal da noteres til senere :)

  SvarSlett
 5. Jeg har aldrig været i Norge, men efter at have besøgt så mange norske blogsider får jeg mere og mere lyst til et besøg. Og Ålesund lyder MEGET spændende!! :-)

  SvarSlett
 6. Jeg har været i Norge mange gange og er dybt betaget af naturen - fjordene og fjeldene og det specielle lys. Men regn og tåge er heller ikke lige mig :-)

  Rigtig god weekend til dig!

  SvarSlett
 7. Er det ikke dig, der har lagt farver på?

  Jamen dog! Det er meget smukt. Jeg er ikke sikker på at det er en god ide at skære den ud og flytte den til Halden. I har Frederikssten og Strømstad etc.etc. og skal bare selv igang med malerkosten :-)

  SvarSlett
 8. Ålesund er en by jeg har tilgode å besøke..Likeså Molde og Kristiansund. Men min bedre halvdel har vært der og har planer om å ta meg med dit..en eller annen gang. Det ser veldig fristende og fint ut der.
  Ha ei fin helg :)

  SvarSlett
 9. En dag!!
  Da skal jeg dit! :-)

  SvarSlett
 10. Ålesund er en meget smuk by. Vi tilbragte for nogle få år siden en uges sommerferie i et sommerhus tæt på Ålesund, så vi var inde i den dejlige by næsten hver dag.

  SvarSlett
 11. Ålesund har jeg ikke besøk, men kunne veldig godt tenke meg å besøke denne byen engang. Synd du ikke fant bildene dine, hadde vært spennende og se dem!

  SvarSlett
 12. Du så flott Å du har valt:) Eg kan ikkje seie meg einig i at du vil taue Ålesund vekk frå Vestlandet, det er jo "bya" vår! Og vi har jo hatt stabilt vinterver i vekesvis dei siste månadene, så kven veit - kanskje sommaren blir like flott som vinteren har vore?

  SvarSlett
 13. Ja, i Ålesund kan man virkelig gå berserk med kamera!!
  Takk for koselig samvær gjennom ABC'n! Håper du stikker innom runde 3 også!

  SvarSlett
 14. En hel by i art-nouveau stil? Det gad jeg godt se. Jeg har aldrig været i Ålesund, desværre.

  SvarSlett
 15. Vackra och fina bilder!
  Har aldrig varit i Ålesund...
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 16. Jeg har faktisk aldri vært i Ålesund, veldig lite på akkurat den kanten av landet faktisk! Men jeg skjønner jo at jeg absolutt burde feriere med i dette vakre landet vårt!

  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 17. Det låter som ett mycket vackert ställe. Det skulle jag gärna vilja besöka någon gång. Tack för titten hos mig.
  http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se/category/abc-i-ord-och-bild.html

  SvarSlett
 18. Ikke rart at Kristin Krohn Devold velger Ålesund; det er jo der hun kommer fra! Og der kommer jeg også fra, selv om jeg ikke har bodd der på 31 år. Flotteste byen i verden! Subjektiv? Langt i fra :-)

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.