fredag 12. mars 2010

Fra Ifrane til Erfoud

Ifrane er Marokkos mest populære vintersportsted, og her er også kongens vinterpalass. Majestetisk trer det fram mellom sedertrærne på en liten høyde over byen. Franskmennene har også satt sine spor her. Bebyggelsen minner om husene i Alpene. Ingen andre steder i Marokko er det hus med saltak!
Snøen var smeltet i gatene, men den lå fremdeles i de skyggelagte åssidene.


Overalt blomstret mandeltrærne, og byens berømte delikatesse var nydelig marsipankake dekket med mandelflak formet som horn. En kaloribombe som smakte fortreffelig!
Turen videre gikk gjennom et fjellmassiv, kalt El Racchidia, fram til ørkenbyen Erfoud.
Her bodde vi på et hotell bygd etter gamle skikker med jord og leire.
Solnedgangen under ørkenhimmelen var et uforglemmelig syn. Det samme var soloppgangen langt inne på Saharas sandyner morgenen etter. Vi red på dromedarer en halv times tid etter å ha kjørt langt inn i ørkenen i landroverkaravane.

Langt inne i Sahara hadde berberne slått leir. Her bodde de i et stort telt av dromedarhårstepper, ei leirhytte som fungerte som kjøkken og vevstue - og et skur der noen høns og en hane holdt hus!
I utkanten av ørkenen vokste det små grønne tuster med nydelige lys lilla blomster.


Flere SkyWatch fotografier sees på:

4 kommentarer:

 1. Så mange flotte bilder! Helt herlig:-)

  SvarSlett
 2. Hello,
  Such a wonderful post and blog! Almond trees, marzipan, desert camps, and a beautiful sunset and flowers. Thank you so much for sharing all this beauty with us!
  Zuzu

  Google Translate:
  Hallo,
  En slik en herlig innlegg og blogg! Mandeltrær, marsipan, ørken leirer, og en vakker solnedgang og blomster. Takk så mye for å dele all denne skjønnheten med oss!
  Zuzu

  SvarSlett
 3. A real feast of images, with a beautiful sunset.

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.