fredag 19. mars 2010

Blomstrende fredag, Villa Oasis og haven til Yves Saint Laurent
Blomstrende fredag har denne uka som tema "å lengte etter sommeren". Jeg fikk en forsmak på sol og varme da vi var i Marokko og den skjønne haven til Jacques Majorelle som jeg også hadde et innlegg om
Majorelle Garden er på arabisk, حديقة ماجوريل. Den botanisk haven ligger i utkanten av Marrakech og ble utformet av den franske kunstneren etter at han flyttet til Marokko i 1924. Det var under kolonitiden da landet var et protektorat av Frankrike. Den spesielle nyansen av lysende, mørk koboltblått som han brukte mye i haven og på bygningene, er oppkalt etter ham, Bleu Majorelle.

Haven har vært åpent for publikum siden 1947. Fra 1980 har haven vært eid av Yves Saint-Laurent og Pierre Berge. Etter at Yves Saint Laurent døde i 2008, ble asken hans spredt i Majorelle Garden.

I haven er også Islamic Art Museum of Marrakech. Utstillingen inkluderer nordafrikanske tekstiler fra Saint-Laurent personlige samling samt keramikk, smykker og malerier av Majorelle.


I haven er det mer enn 15 fuglearter som bare kan finnes i området i Nord-Afrika.Saint Laurent  beskrev hvordan han ble inspirert av lyset og fargene i Marrakesh. Det helt spesielle er at den lysende, blå farven til Jacques Majorelle ikke kan gjenskapes lenger siden Saint Laurent tok oppskriften med seg da han takke for seg....


Haven var som et laboratorium. Jacques Majorelle samlet planter fra alle de fem kontinentene og satte blomster med sterke farger i geometrisk mønster opp mot marokkansk arkitektur. Det utviklet seg til en villskap som overgikk en virkelig ørkenhave der kaktus, sukkulenter og palmer blandes med eksotisk arkitektur, store krukker og vakre fontener.Hjemmet er ikke åpent for publikum, men flymagasinet viser bilder fra moteskaperens riad med en åpen dør inn til dagligstua samt den lune terrassen.

Flere som drømmer om sommer, har innlegg hos Katarina:

2 kommentarer:

  1. Interessant innlegg, og flotte bilder fra denne fantastiske hagen. Det får ihvertfall meg til å lengte etter sommeren :)

    God helg!

    SvarSlett
  2. Kaktusar är fascinerande växter. Tänk sådana överlevare de är i hetta och utan vatten!
    Trevlig helg!

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.