onsdag 12. januar 2022

Selfie i ord- tolv svar; 2

I min iver etter å løse utfordringen, glemte jeg at det var en ekstra dimensjon, at neste svar skulle starte med siste bokstaven i forrige svar, så her blir det litt ekstra med denne gangen...


1. Efternamn: Lia, navnet stammer fra stedet tippoldefaren til sønnene mine vokste opp. Det er mannen min sitt etternavn som jeg har fått.

2. Blomma: Amarylis, fikk den av en venninne til jul.

i første utkast var det Magnolia (er min fødselsdagsblomst ifg enkelte florister)

Klikk på bildet

https://viltogvakkert.blogspot.com/2012/10/sagas-navnedag.html

3. En flicka du känner: Sidsel, søsteren min, fortsetter med henne....


Egentlig var dette mitt første forslag: Saga (mitt første barnebarn -og jeg kalles Besta av dem siden Odin i norrøn mytologi var Sagas datter, og Odins mor het Bestla, altså Sagas farmor. Besta ble det på meg for enkelhets skyld!) Hvis jeg skulle ha fortsatt med a, ville favorittretten blitt and!



Tom, må kjøpe ny!


4. Favoriträtt: Laks, blir aldri lei fisk heller...

Egentlig: Yoghurt (lättvarianten som jag äter naturell med bär eller frukt, bra och föga arbetskrävande lunchmat = Klimaterie häxans svar)... det spiser også jeg til frokost sammen med frokostblanding og en liten banan, blir aldri lei!



5. Barnbok: Her stemmer faktisk bokstavene igjen: Serien om Sofie, men aller mest er jeg glad i den som handler om solsikker - den er såååå vakker (kan dessverre ikke finne den boka akkurat nå) av Harald Nordberg. Hvilken barnebok ville jeg ha valgt på d? Jeg tar den ligge....

Da fortsetter jeg i tråd med "reglene":



6. Något du aldrig tar på dig: Denne var vrien....Eyeliner, brukte det i i fjorten-femten års alderen, aldri senere! Nå er det bare øyenskygger som gjelder...




7. Låt du inte glömmer: Rhapsody in Blue (Er så dårlig på å huske titler, men kom faktisk på den uten hjelp, kun til illustrasjonen!)



8. Mat du gillar: Eplekake hvis det kan kalles mat!



9. En grej från balkongen: "Ekte kunst" i form av fugler i ekte stein fra Cape Town og epler blåst i ekte glass fra Ulvik.


Klikk på bildet


10. En plats du vill besöka: Tibet! Ja, det er et av stedene jeg har notert på disse lappene. Kina, Marokko og Istanbul har jeg faktisk vært etter at jeg skrev disse lappene. Kommer nok aldri verken til Tibet eller Nepal slik reisevanene har blitt!



11. Sömnknep: Telle sauer, men det er ingen vits, jeg sovner straks jeg legger hodet på puta!



12. Lyssnar gärna på: Rennende, rislende vann.


Utfordringen er fra Klimaterie häxan


2 kommentarer:

  1. Älskar dina balkogfåglar - och självklart tröttnar vi inte på fisk!
    Kul att du är med, roligt att läsa dina svar!

    SvarSlett
  2. Hej kikar in till dig, Hittar inte den tredje ordleken, men du kanske hoppade över den, bra svar i den här, den stöp jag på ,-)
    Ha det fint Primrose ,-)

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.