fredag 28. desember 2018

Iskrem av egne egg!



I går var det et kjempeegg i rugekassa! Og det var to plommer i det...


Jeg trodde lenge at en høne var savna, telte til seks høner opptil flere ganger. Huff, det var ikke greit, men da jeg skulle lukke porten til hønsegården, fikk jeg øye på den sjuende på valga oppunder taket! Godt, da var alle i boks.

PORSJONER
4 stk eggeplommer
4 ss sukker
1 stk vaniljestang
4 dl kremfløte

. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til  den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
. Stivpisk kremfløten og bland med eggedosis.
. Nå er isparfaiten klar til å fryses, eller du kan velge å tilsette smak (se under).
. Fyll isblandingen i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
. Hvelv isparfaiten på fat eller server den helt enkelt fra formen. Server isen med det du liker best.

https://www.matprat.no/hjemmelaget-is-og-iskake/t/oppskrifter/familien/hjemmelaget-iskrem/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.