søndag 16. desember 2018

Glas/Is; nei, glassEt bilde fra vår nasjonaldag 17. mai. Her spiser jeg softis. Det er blitt en tradisjon å smake vårens første - og kanskje eneste softis, på uterestauranten Flora denne dagen. Det er om å gjøre ikke å søle på bunaden min som er en egen variant av Østfoldbunaden, mitt distrikt.
Is eller glas er sammen med marsipan og sjokolade de søtsakene jeg foretrekker.
Se flere bilder av bunaden min ved å søke på etiketten Bunaden min.

Samme isen er med i utfordringen Mjuk, se her!

Jeg er visst ikke helt dreven i svensk rettskriving. Jeg trodde inntil jeg så iconet under med den engelske oversettelsen at denne ukas utfordring var iskrem, men så er det glass. Visst har de noe til felles de to ordene, men likevel jeg får rette opp feilen og bøte på det med nye bilder av glass.Vinduene i bakgrunnen er ikke bra nok løsning for meg!
Kom på da jeg så Musikantas bidrag at jeg for lenge siden lagde en glassmosaikk av en fugl. Jeg lette etter den, men fant bare den eldste sønnen sin blomst. Han lagde sitt mosaikkbilde samtidig som jeg lagde mitt. Letinga fortsetter.Oppdraget utført! Blant julepynten i boksene under trappa, lå juleglassklokkene jeg ga til mine foreldre i julegave da jeg var 18 år, eller deromkring, jeg bodde i alle fall hjemme fremdeles.  Glasshytta i Gamlebyen hadde invitert folk til å designe sine egne glassting den høsten, og jeg - en liten designerspire - lot meg friste til å få lagd en original julegave. Arbeidstegninger ble levert, og klokkene ble blåst mens jeg så på. De ble ganske så tunge og helt spesiell julepynt som det var vanskelig å finne egna plass til i stua. Men her henger de nå, et juleminne etter mine foreldre, i min stue.

Kimer i klokker...

Det ble aldri blåst noen kolver til klokkene, har savna det. Kanskje jeg burde gjøre noe med det?
Det hører med til historien at yngste sønnen hadde sin arbeidsuke på ungdomsskolen i glasshytta. Nå jobber han som designer akkurat som storebror!


Sønnens første glassblåserarbeid

Mosaikkfuglen dukker nok opp en gang og får plass i et nytt innlegg...8 kommentarer:

 1. Hahaha! Skrattar gott här kan jag säga. För is och glass, respektive is och glas är väldigt förbryllande. Inte bara mellan norskan och svenskan. Det gäller faktiskt tyskan också;-)
  Vilket roligt bidrag!

  SvarSlett
 2. Vilka fina kläder du har på dig och glassen ser god ut!

  SvarSlett
 3. Jag håller med LillaSyster om att du har vackra kläder på dig, där du står framför skyltfönstren av glas. :-)

  SvarSlett
 4. Ibland blir det lite förvecklingar på språkfronten men det brukar lösa sig. Jag har bott i Norge i två år så jag klarar mig ganska bra här på bloggen.
  Så vackra dina kläder är! De är kanske varma och då är det skönt att svalka sig med en glass!
  Ha det gott!

  SvarSlett
 5. I wanted to thank you for participating in Nature Notes in 2018 and wish you a very Happy Holiday Season..Michelle

  SvarSlett
 6. Så bra du fick till veckans utmaning! Och ibland är det knepigt med norskan och svenskan. Så lika men ändå med skillnader. Jag måste verkligen berömma din vackra bunad och som någon skrev står du ju framför ett fönster av glas och du äter en glass (is).
  Ha det gott!

  SvarSlett
 7. Lite språkförbistring som du löste på ett alldeles utmärkt sätt! Så fint minne ned glasklockorna!

  SvarSlett
 8. Ja det är lätt att det blir språkförbristningar, jag har svårt att förstå den nedskrivna norskan, lättare att förstå talet. Men på detta sätt fick jag se din fantastiskt vackra nationaldräkt! Och sonens första alster var så fint! Nu önskar jag en god Jul till dig och de dina

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.