lørdag 31. juli 2010

Melody
Målet med Osloturen i går var en konsert med Melody Gardot på scenen ved Karpedammen på Akerhus festning.
Herren i huset og jeg så i vår et dokumentarprogram på TV om jazzmusikeren og konsertpianisten, og det gikk rett i hjertet, både livsbakgrunnen og musikken trollbandt meg. Ho ble påkjørt av en bil mens ho syklet som tenåring - og sammenlikningen med Frida Kahlo er slående. Da det ble annonsert en konsert rett etterpå, var jeg ikke sen om å si "Ja, dit drar vi" da herren viste meg annonsen.

Vi hadde god tid i Oslo og følte oss som turister i egen hovedstad. Ingen av oss hadde vært inne i domkirken noengang på riktig, bare i forbindelse med et kronprisbryllup og da gjennom andres øyne, og siden kirken var åpen, lot vi oss friste.


Folk ble oppfordret til å feste en stoffstrimmel til teppet og på den måten bidra til å fremme Amnestys arbeid, se :
http://www.oslodomkirke.no/artikler/1171/bonn-og-meditasjonsstasjoner/
http://www.refsum.no/projects/binding-together/


Jeg er medlem av Amnesty, men hadde ikke noe stoff å knytte, dessverre....


I en knappebutikk som holdt til i dette huset, har jeg vært mange ganger, men aldri sett huset skikkelig på avstand. Først i går oppdaga jeg alle de vakre veggmaleriene. Skulle nesten tro at vi befant oss i Praha!

Og på Askershus er det uendelig lenge siden jeg har vært.


Bare noen få turister hadde funnet fram til festningen i skiftende vær. Det var alt fra blå himmel til mørk koksgrå med dramatiske skyformasjoner.Konsertområdet
.
Plassen Hansken med Oslo tegneforbunds- og Oslokunstforenings gallerier
http://www.oslosurf.com/innhold/00000217.shtml 


Et av Oslos eldre rådhus

Oslo rådhus er et av de vakreste byggverkene jeg vet om - ikke på grunn av eksteriøret, men interiøret. De fleste av Norges mest anerkjente malere på 1930-tallet har hver satt sitt preg på det, kanskje aller mest Hernik Sørensen. Det er som en musling, inni ligger perlen!Så endelig konserttidMelody Gardot går til scenen i høyhæla sko, stokk, solbriller og parykk!

Dessverre ble konserten så altfor kort... for tida gikk så fort! Sangstilen minner meg om Noora Johns eller kanskje mer Ane Bruun, utseende her, på en nesten navnsøster, Brigitte Bardot, og skjørheten får tankene til å tenke på Edith Piaf, men likevel Melody kan ikke sammenliknes med noen. Melody var seg selv nok i positiv betydning.
Smakebiter fra You Tube her.
Les historien hennes her.

6 kommentarer:

 1. Heisann Vilt og vakkert Nina!
  Very intersting posting about Oslo. So you went just for a concert out in the open? That is wonderful because of the fresh air. Here we got a nice cool-down and very enjoyable after the heatwaves.
  Hope you have a good week-end. Love: Julia/Bb :)

  SvarSlett
 2. Beautiful scenes and skies from a beautiful place!

  SvarSlett
 3. Hej!
  Jag har också fallit för Melodys musik, och jag tror att det var efter ett program med Skavlan, som jag fick upp ögonen för henne, och hörde hennes livshistoria.
  Tänk hon kunde inte prata efter olyckan, men har jobbat upp sig på detta sätt!
  Jag får se om hon kommer hitåt mina trakter, men jag har hennes sista CD.
  Ha det gott så länge&ha en trevlig helg!
  hälsn
  AnnA

  SvarSlett
 4. Akershus Festning is beautiful. In the same vein... you should check out Gamlebyen in Fredrikstad, Scandinavia's best preserved fortress town, recently voted as one of the most romantic destinations in Norway by Reiser & Ferie magazine :-) Photos at http://www.elusivemoose.eu/2009/10/watch-the-four-seasons-in-gamlebyen/ if that's of interest...

  SvarSlett
 5. Takk for besøk og koselig kommentar:) Kua heter Lotta, og i følge jentene så lengter hun skikkelig ut til sin venn denne sommeren.

  Oslo kan nok by på mange flotte motiver og opplevelser ingen tvil om det:)

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.