fredag 2. juli 2010

Løpstikke i blomst

I går ble maturtebedet fornya. Alle valmuene ble spadd opp og gitt nytt sted i steinbedet ved veien, og brosteinene tatt bort. Det ga plass til urtene som så sårt trengte å komme ut av tilværelsen i drivhuset.
Løpstikka har aldri vært flottere, over to meter høy, og blomstrer for første gang på tjue år!!!!! Nå har den virkelig slått rot. Mange av de andre urtene fikk nye naboer, og jeg håper de vil trives sammen.
Ideen om å plante sitrongresstustene i forkant av bedet, ble fort skrinlagt da jeg leste på frøpakka at gresset kan bli nærmere en og en halv meter høyt. Det var ingen mur jeg ønsket! Bare løpstikka ville kunne stikke blomsterkurvene sine over. Nå vil gresset få plass i hjørnet ved trappa ned til havesiden. Der kan det gjøre seg bra...
3 kommentarer:

 1. Løpstikka / løvstikke er ny for mig, den kan bruges i køkkenet, skriver Wikipedia. Jeg har vist ikke sådan nogen her, men jeg kan spørge mig frem.

  SvarSlett
 2. Hei på deg!

  He he. Skadefryd er ekte glede!

  Løpstikkene mine (sprer seg som ugress og må lukes!), er 2,5 m. høye og blomstrer hvert år.
  Bor 400 m.o.h på indre Østland, og du er den første bloggeren som har èn ting som er mindre/senere enn meg!!! Sikkert bare Løpstikken det gjelder, da, men...
  Tuller bare, er ikke særlig ondskapsfull av meg. :-)
  Løpstikke, brukt med måte, er kjempegodt! Sauser, diper og slikt.
  Og blomstene? Utrolig vakre dekorasjoner, inne som ute!

  Fortsatt god helg til deg.

  Hilse Unn

  SvarSlett
 3. Hejsan, tck för besöket på bloggen och kommentaren. Ja de är så sant, man ska titta både högt och lågt. Det finns mycket vi missar annars. Det har jag upptäckt sen jag började fota och vara med i fototeman.
  Dina blombilder är ´jättefina, däremot har jag inte hört talas om den växten du skriver om.
  Ha en sommardag/Ulla / http://munamaj.bloggplatsen.se/

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.