torsdag 20. august 2009

Herlige sensommer

Mild vind med varme drag. Hva mer kan man ønske seg midt i august?
Og jeg gjør som ekornet, leter etter saker og ting jeg har gjemt på et lurt sted.
Hvor i all verden kan jeg ha lagt "vaskeseddelen" til planta jeg fikk i fødselsdagsgave fra nevøen min og hans familie i fjor?
Jeg har en rosa papirpose dekorert med rosebilder i et glasskap på verandaen jeg vanligvis putter navnlapper, planteinformasjon og tilsvarende i, men der er den ikke.


Jeg husker at jeg måtte la den stå mye i sola, aldri la den tørke ut, ta den inn vinterstid, klippe av tørre skudd, gjødsle den jevnlig osv- jeg slo til og med opp på nettet for å få mer informasjon om vekstforhold og behandling. Nå husker jeg ikke hva den heter eller hvor lappen med navnet er gjemt.
Godt å få blogg som kan holde styr på all informasjon heretter.

Planta har holdt seg temmelig bra i vinterhaven. Den mistet bladene under mørketida, jeg klipte av tørre greiner etterhvert. Utpå våren kom nye skudd med nye blader, og jeg plasserte den ut på terrassen da sjansen for nattefrost var over. Der har den stått siden. En' knopp kom, og nå har blomsten sprunget ut. Da jeg fikk den, var den overøst med flotte blomster.
Kunne nesten ikke se bladverket for ildrøde trompeter.
Jeg gleder meg over den ene som trosset seg fram for å sette litt farve på slutten av sommeren!

2 kommentarer:

 1. rönn = rogn. Blogg og etiketter virker ikke å hjelpe, satt å såg gjennom årets etiketter og kan da ikke huske på å ha kjøpt eller sett en god del av dem.. nå stemmer ikke alltid farven og slik på fotoet heller med virkeligheten.. Borde sikkert nyte mer av sensommeren men nå sån nesten i mål etter første arbeisuke er jeg trøtt...har forresten meldt meg på oljemalingskurs igjen, det du.. då får jeg ekstra god bruk for din side :)

  SvarSlett
 2. Takk for hjelpa ;:O)

  Håper å være til inspirasjon!

  Det samme med meg. Hvor er alle disse plantene blitt av som det er bilde av på etikettene?
  Det blir en del svinn.

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.