I fjor starta jeg å bake julekaker fra ulike deler av verdenen, og fant fort ut at alle kakene hadde en del til felles i form av fyll og andre ingredienser. Hele sju kaker ble testa. Noen fra Italia, Spania og Peru. I år hadde jeg håpa at en julekake fra Uzbekistan kunne innlede julekakeraiden. Men til tross for mye søk på nettet og direkte henvendelser til aktuelle blogger, har oppskriften uteblitt. Derfor er det en kake med russisk opprinnelse som får æren av å være den første dette året.
Nesten alle kakene jeg har sett på nettet under min jakt på uzbekisk julekake, har vært runde med hull i midten. Jeg hadde engang en slik form, men som mange andre har jeg glemt den igjen et sted jeg brakte med meg kake i formen. Borte er den. Jeg kjøpte en ny i våres. Over to måneder tok det å frakte den fra Irland til Bjerkestien. Den er blitt tatt med til Lia og værende igjen. Jeg tar ikke sjansen på å bestille fra Amazon nok en gang... da kan det hende jeg ikke får den før jul av PostNor.
Den nye formen ble kjøpt inn lokalt i går, og på vei hjem møtte jeg en kollega som sa: "Har du vært å handla?"
"Du vet, jeg har lova å ha med kake på neste strikkekafe´ og jeg vil gjerne servere en julekake fra Uzbekistan, men det må bli en russisk variant!"
Både Katharina, som jeg møtte, og Mette, mitt reisefølge, er med i gjengen som arrangerer strikkekafe´ på jobben.
Andre ingredienser som også fant veien ned i handlekurven var nedlagte kirsebær, cottage cheese og rømme.
En ekte Rojdestvo keki på uzbekisk vis... viste seg å være en ekte tysk stollen...
det får bli neste julekake.
Her fant jeg imidlertid noe jeg kan bruke:
http://povarvdome.com/recipe/detail/rozhdestvenskij-keks/
http://marysinakamorka.blogspot.com/2016/01/keks.html
Se ordet keks er det samme som kake!
Se over!
Og tennene løper i vann når jeg ser bildene av disse kakene!
Julekake fra Sør-Afrika!
Julekaker fra Europa
https://natashaskitchen.com/8-layer-honey-cake-recipe-medovik/#respond
https://natashaskitchen.com/category/holiday/christmas/
det får bli neste julekake.
Her fant jeg imidlertid noe jeg kan bruke:
http://povarvdome.com/recipe/detail/rozhdestvenskij-keks/
Se ordet keks er det samme som kake!
Очень простой рецепт
200 гр творога
200 гр муки
1 чайная ложка разрыхлителя
2 яйца
50 гр сметаны
200 гр сахара
50 гр растопленного сливочного масла
200 гр вишни
крахмал (около столовой ложки)
ванилин
ванилин
200 gram cottage cheese, kan sikkert byttes ut med frokostsalat eller kesam
200 gr mel
1 ts bakepulver
2 egg
50 gr rømme
200 g sukker
50 g smeltet smør
200 gram kirsebær
stivelse (omtrent en spiseskje)
vaniljesukker
40-50 minutter ved 200 grader.
vaniljesukker
40-50 minutter ved 200 grader.
eller
250 g mel
300 g mykt ostemasse, innhold på 18%
200 g sukker
3 egg
2 ts. bakepulver
1 kopp steinløse kirsebær
1 ts revet sitronskall
klype salt
Tror jeg blander disse to oppskriftene!
Sånn ble den:
3 egg piska godt sammen
250 gram mel,
200 gram sukker,
2 ts bakepulver,
litt vaniljesukker
1 ts hakka skall av sitron
kype salt
blanda sammen for så å ha i eggepisket,
rørte godt!
Litt mel lot jeg være igjen til å gi kirsebærene et belegg.
Tok opp i 50 gram smelta smør,
rørte godt,
helte i 50 gram sæterrømme,
så et beger med cottage cheese (250 gram),
tilslutt de melne bærene.
Rørte godt....
Ovnen forhåndsvarma til 200 grader. Jeg baker med varmluft, så det er viktig å passe steken.
Kaka får et dryss av melis på toppen før servering.
BU ERDA!
Jeg helte mesteparten av røra opp i den nye formen med hull i midten. Resten tok jeg opp i en form til italiensk panettone som jeg også kjøpte siden det var 30% avslag på alt kjøp av kjøkkenutstyr i går.
Det blir farsdagskake. Vi "feirer" han far i Norge i dag! Ikke rare feiringa her i huset, men en smaksprøve på kaka blir det.
Hovedkaka oppbevares i fryseren til neste strikkekafe´ mandag 26. november.
Ved neste bakst har jeg sjølplukka kirsebær!
Tror jeg blander disse to oppskriftene!
3 egg piska godt sammen
250 gram mel,
200 gram sukker,
2 ts bakepulver,
litt vaniljesukker
1 ts hakka skall av sitron
kype salt
blanda sammen for så å ha i eggepisket,
rørte godt!
Litt mel lot jeg være igjen til å gi kirsebærene et belegg.
Tok opp i 50 gram smelta smør,
rørte godt,
helte i 50 gram sæterrømme,
så et beger med cottage cheese (250 gram),
tilslutt de melne bærene.
Rørte godt....
Ovnen forhåndsvarma til 200 grader. Jeg baker med varmluft, så det er viktig å passe steken.
Kaka får et dryss av melis på toppen før servering.
BU ERDA!
Jeg helte mesteparten av røra opp i den nye formen med hull i midten. Resten tok jeg opp i en form til italiensk panettone som jeg også kjøpte siden det var 30% avslag på alt kjøp av kjøkkenutstyr i går.
Det blir farsdagskake. Vi "feirer" han far i Norge i dag! Ikke rare feiringa her i huset, men en smaksprøve på kaka blir det.
Hovedkaka oppbevares i fryseren til neste strikkekafe´ mandag 26. november.
Ved neste bakst har jeg sjølplukka kirsebær!
Og tennene løper i vann når jeg ser bildene av disse kakene!
Julekake fra Sør-Afrika!
Julekaker fra Europa
https://natashaskitchen.com/8-layer-honey-cake-recipe-medovik/#respond
https://natashaskitchen.com/category/holiday/christmas/
http://trust-travel.uz/53/uzbek-sweats.html
http://www.uzbekcuisine.com/desserts.html
https://www.traveler.video/videos/uzbekistan-cuisine
https://www.delicious.com.au/recipes/middle-eastern-fruit-cake/bf54b1ce-c5e3-40b4-93d3-209453dfd731
https://www.povarenok.ru/novogodnie-recepty/novogodnyaya-vypechka/
http://uzbekcooking.blogspot.com/2011/01/my-cakes.html
https://no.pinterest.com/pin/391109548880803688/
https://no.pinterest.com/pin/435512226440383101/
http://www.uzbekcuisine.com/desserts.html
https://www.traveler.video/videos/uzbekistan-cuisine
https://www.delicious.com.au/recipes/middle-eastern-fruit-cake/bf54b1ce-c5e3-40b4-93d3-209453dfd731
https://www.povarenok.ru/novogodnie-recepty/novogodnyaya-vypechka/
http://uzbekcooking.blogspot.com/2011/01/my-cakes.html
https://no.pinterest.com/pin/391109548880803688/
https://no.pinterest.com/pin/435512226440383101/
https://fleur-de-cassie.livejournal.com/190463.html russisk
https://www.asdagoodliving.co.uk/food/recipes/masterclass-christmas-cake
https://www.asdagoodliving.co.uk/food/recipes/masterclass-christmas-cake
Et poeng, forskjell på svensk og norsk bakelse:
Så spennende! Den ser riktig god ut. Har dilla på julekakeoppskrifter selv, men har ikke prøvd så mange utenlandske. Sånn form med hull i midten har jeg alltid hatt. Må bruke den til den mørke fruktkaka som er fast tradisjon og den første jeg baker...
SvarSlettÄr otroligt impad över din research och dina bakkonster! Har aldrig bakat nåt i hela mitt liv, och tänker inte börja nu. Men stort GRATTIS till framgången:-)
SvarSlettFor ei interessant historie å lese.
SvarSlettDu er fantastisk kreativ og iherdig. Og resultatet ser
nydeleg ut.
Nyt den spennande kaken.
Helsing Anne-Mari
=) Den ser riktigt fin ut! Kram
SvarSlettBlir inspirerad av ditt inlägg - kanske dags att sätta igång att baka igen. Det är ju snart advent så det är dags att baka lussekatter. Kakan ser otroligt fin ut.
SvarSlettIngrid
Skulle gärna smaka!
SvarSlettFor noen kaker - for en energi! Hilsen Tove
SvarSlettProblemet med alla goda bakelser är sockret som numera inte äts så mycket hos oss, men spännande recept för de som gillar och framförallt bakar.
SvarSlettKanskje stevia er løsningen på det søte i kaka... har aldri prøvd det, men verdt er forsøk!
SlettDet där ser gott ut! Vore inte dumt med en smakbit!
SvarSlettKul idé att baka olika sorters julkakor från olika länder.
SvarSlettSå energisk du är! Kakan ser verkligen underbar ut.
SvarSlettVilka komplicerade bakverk!Hoppas de blev så goda som de ser ut.
SvarSlettKakan ser verkligen jättegod ut och vilken spännande ide att baka julkakor från olika delar av världen!
SvarSlettVad roligt med "julekaker" från olika länder. Några spanska och franska har jag testat. Spännande med din uzbekiska kaka. Undrar så hur den smakar.
SvarSlettFin tolkning av veckans tema.
Ha det gott!
Vilken spännande utmaning du har tagit dig an! Jag som inte äter kakor, socker eller dylikt skulle tyvärr inte kunna göra likadant men tanken är fantastiskt intressant!
SvarSlettGillar resultatet, kul att följa det.
SvarSlett