lørdag 18. mai 2013

Månedens favorittvekst; Magnolia


Jeg velger meg uten tvil Magnolia. Nå står den i full blomst i haven i lav ettermiddagssol der det er 27 grader i skyggen!.


Magnolia er en stor slekt på ca 210 blomstrende plantearter i underfamilien Magnolioideae i familien Magnoliaceae. Den er oppkalt etter den franske botanikeren Pierre Magnol.
Magnolia er en gammel slekt. Siden den utvikla seg før biene tok hånd om pollineringa, fikk den et utseende som tiltrakk biller. For å unngå skader fra pollinerende biller, er arret på blomstene ekstremt solid. Fossiler av Magnolia acuminata som er blitt funnet, kan dateres tilbake 20 millioner år, og enda eldre planter som tilhører familien Magnoliaceae, kan dateres 95 millioner år tilbake i tid... Et annet aspekt ved magnolia er blomstens knopp som er omsluttet av et skall som sprekker, snarere enn begerblad, og såkalte tepals fremfor eksakte begerblad og kronblad.
Magnolia vokser naturlig i øst og sørøst-Asia og og til dels i østlige Nord-Amerika, Mellom-Amerika, Vestindia, og noen arter i Sør-Amerika. Kilde
Se en have som bugner av magnolia: Oak Lawn


3 kommentarer:

 1. Nydelig blomstring! Og 27 grader i skyggen - det er helt fantastisk, vi har visst også det nå i kveld :)

  SvarSlett
 2. Så vacker! Om man har ett magnoliaträd så är det nästan självklart att detta blir månadens favorit - det förstår jag.

  Kram

  SvarSlett
 3. Magnoliaträd är så vackra
  ha det så bra
  maggan

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!