søndag 31. oktober 2010

Sidensvansene i bærbuskene

.Fugleflokken er et typsik tegn på at vinteren er i anmarsj. Nå streifer store skarer rundt på stadig leting etter fristende bær. Det skal mye bær til for å overleve i kulda. Sidensvansen skal i følge et oppslagsverk spise sin egen kroppsvekt i bær daglig.


Røde rognebær er favoritten, men det går også mye i berberis, hagtorn og asal. Fuglene tar det de kommer over av bær og nedfallsfrukt. her i haven går det i barlin-, kristorn-, tuja og hengemispelbær

Sidensvansene er trekkfugler eller rettere sagt streiffugl fra Sibir. Når det er tomt med mat her hos oss, flyr de videre sørover på leting etter mer.
Vanligvis hekker de i Finnmark, men det er også funnet reir på Østlandet. På bildet er det en liten kar som er blitt med mamma og pappa sørover.


Fuglene er lette å kjenne igjen med sin flotte hodepynt, den brungrå silkemyke fjærdrakta med hvite, røde og gule felt på vingene og et gult tverrbånd på stjerten.

5 kommentarer:

 1. Så flotte bilder du har tatt av sidensvans. Det er ikke ofte jeg ser de rundt omkring her, men det har jo skjedd noen ganger. Skikkelig flotte fugler, og jeg får bare håpe på at de kommer på besøk i år.
  Takk for informativt innlegg :-)

  SvarSlett
 2. Så flotte bilder.
  Har ikke sett dem her enda.
  Kunne vært greit med litt varisjon .
  H en fortsatt fin kveld
  Klem

  SvarSlett
 3. Så flotte bilder du har fått av disse fuglene. Helt utrolig....

  SvarSlett
 4. Der er jo mine små venner!! Jeg vet alt for lite om fugl, men hjertet og lommen er åpne på vidt gap for dem. Vi mater hele vinteren med solsikker og nøtter, men sidesvansen har jeg ikke sett hos oss. Desto hyggeligere at du deler dine skjønne bilder med oss. Tusen takk fra Maria

  SvarSlett
 5. Huge groups of these birds swept into our neighbourhood last week... and thanks to your post I can identify them as Bohemian waxwings! I wouldn't have known what they were at all otherwise. Beautiful!

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.