onsdag 13. oktober 2010

En dag på jernbanestasjonen i Sóller

.

Sóller ligger midt mellom fjellenetoppene L'Ofre, Alfabia og Toix. Det er litt artig å se sammenhengen mellom språkene våre: en høy fjelltopp heter på spansk/norsk puig/pigg, en litt mindre colle/kolle, akkurat som på norsk!
Vi tok den berømte trikken dit og gikk av på togstasjonen der fremdeles Art Nouveau-skriften over den gamle billettluka pryder veggen. Og kafeen i annen etasje har mange nydelige detaljer i samme stil. I første etasje er det utstilling av arbeider fra både Piccassos og Miros hånd. Disse to kunstnerne har mer enn noen andre fuglt meg de to siste åra. I Palma, Barcelona, Antibes, Saint Paul de Vence, Nice, Malaga,  Oslo og nå Sóller. 
 
 Et stort seil dekorert av Miro henger i trappeoppgangen og et vevd veggteppe på "fondveggen". Det er bak glass, så refleksene fra lyset forstyrrer i stor grad Miros praktfulle verk. 
Utsikt til kirken i gotisk stil, fra perrongen


Herfra går toget videre inn til Palma.

2 kommentarer:

  1. Ah, det var godt å komme "hjem". Koselig å lese det andre skriver om mitt paradis; Sóller.

    Hadde nettopp mail fra min venninne der nede og i går flyttet hun fra gårdshuset og inn i hovedhuset. Sommeren er definitivt over der også, for nå har det regnet noen dager.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.