søndag 31. oktober 2010

Et bilde, et motiv, hver måned, ett år; Oktober

.Et år er gått siden jeg starta med å ta slike månedsbilder. I første sesong var motivet vannliljedammen, og bildet tatt fra verandaen i annen etasje. I år står jeg i døra til kjøkkenterrassen og ser en flik av rosebedet til venstre, kaprifoliumen som fletter seg rundt greinene på en gammel tuja, Jernmannen laga av Herren i huset og haven, det lille selvsådde morelltreet, noen visne peoner, klematisveggen til skjerming mot naboen og urtebedet bak den farverike misbelen der sidensvansene har hatt noen fantastiske måltider og nå overlatt restene til kjøttmeisene. Mellom urtebedet og misbelen går det en trapp ned til drivhuset, dammen, Oasen, Eiriks plass og Ingers lund samt Frøyas fontenes som heller ikke i år ble ferdiggjort med springvann, medisinurtebedet og fjellhaven.
Havemøblene er satt på vinterlagring under verandaen og det er klart for kjøligere dager. En enslig potte med høstasters får stå.
Været i dag er helt fantastisk,  sol fra lettskya blå himmel, litt vind og fjorten grader. Nå må resten av krokusløkene under plenen på bildet!
Blomstene på syrinhortensiaen er fjerna, syrintreet er klipt til randen, eiketrærne holdt i sjakk og noen busker stussa. Nå ligger det massevis av greiner og kvist utover hele tomta!

Til og med Nøste våga seg ut en liten tur i dag!

Timjan & akleja fortsatter runden med sine månedsbilder, klikk:2 kommentarer:

 1. A beautiful mean to measure time and life. May you all have a good start into the new month, week as well.


  daily athens

  SvarSlett
 2. Hej,

  Ja jag har varit dålig på att besöka bloggar på sistone tror jag... Men fortsätter gärna att länka till dig! Jag lägger till din blogg i mitt senaste inlägg om månadsbilder. Länka gärna till mig också!

  Klem

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.