onsdag 8. mai 2013

Dampede blåskjell med suppe fra Østfold




2 kg blåskjell
1 gulrot
1/2 purre 
1 liten løk
2 fedd hvitløk
gurkemeie
1 beger creme fraiche
3 dl hvitvin
3 dl fiskekraft
1 bunt bladpersille
olivenolje
salt
pepper
timian

Skrell  og finhakk hvitløk og løk. Skrell og kutt gulrot og purre i strimler. Fres hvitløk og løk i olje i en vid kjele. Ha i blåskjell og hvitvin, fiskekraft, grønnsaker og timian.
Legg på lokk og la det trekke i 3-5 minutter.
Hell blåskjellkrafta og creme fraiche i en mindre kjele, tilsett gurkemeie og kjør det hele til en glatt suppe i en mikser. Blandes sammen med det andre. Smak til med salt og pepper. 
Suppa serveres i dyp tallerken med varme blåskjell på toppen. Ha nybakt brød til.






Herren i Huset lagde en mer råflott variant i dag. I steden for creme fraish brukte han fløte, i steden for gurkemeie brukte han safran, og i steden for fiskekraft brukte han kraft kokt på rekeskall, den ble bare helt fantastisk! 



1 kommentar:

  1. OH,,Jeg elsker at spise Muslinger. (blåskjell) Kold hvidvin. Så er der hygge.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!