Er det verdt bryet å lage saft av årets dårlige høst? Mange og fyldige klaser, men hver drue er liten og sur, og farven er mer grønn en fiolett.
En kok er mer enn nok!
Saftkoker over damp
Dampsafting er den enkleste og mest brukte saftemetoden, men er mest egnet for små porsjoner (3-5 kg bær/ frukt om gangen).
Fordelen er den gir ferdig silt saft som kan fylles over på rengjorte flasker med en gang.
Slik gjør du:
Fyll opp vannkjelen med vann til ca. 3 cm fra kanten.
Fyll opp vannkjelen med vann til ca. 3 cm fra kanten.
Sett beholderen over og sett klypen på gummislangen.
Fyll bær/frukt over i beholderen lagvis med sukker. Med sukker får vi mer saft ut av bærene og noen synes saften blir bedre. Generelt anbefalt sukkermengde til safting er 100-150 g sukker pr. kg bær.
Legg lokket tett på, og la vannet småkoke. Bærene skal dampes til de har saftet seg godt og skiftet farge.
For å få en fyldig saft, beregnes ca. 1,5 times dampetid, jo lenger jo mer saft.
Saften kan tappes ut gjennom gummislangen og fylles over på flasker med en gang den er ferdig. Alt må være rent og varmt.
Med saftkoker får du klar og fin saft, men det kan bli litt ujevn kvalitet på saften hvis man starter tappingen før all saften er ute av bærene. Kilde
Det ble noen få, små flakser druesaft i første omgang!
Spennende! Ble den god? Hilsen Tove
SvarSlettDet spørs om rødvin er betre produkt
SvarSlettav druer ;)
Ble veldig god👍
SvarSlett